Конакът е безопасен да яде, когато сте без глутен?

Въпрос: Коноп ли е глутен? Безопасно ли е да се ядат продукти с коноп в тях, когато се следва диета без глутен?

Отговор: Конопът - много близък, но не-психоактивен по отношение на канабиса растение, известно като марихуана, което е придобило репутация на здравословна храна през последните години - е без глутен в чиста форма . Това въобще не е тясно свързано с глутеновите зърна пшеница, ечемик и ръж.

Но за съжаление, това не е краят на историята за коноп, който е ценен източник на фибри, магнезий и есенциални мастни киселини. Така че с цялата тази гъвкавост и хранене, съдържащи се в конопа, какъв е уловът, когато става дума за безглутенова диета?

Уловът с коноп, както и с много други зърнени и зърнени продукти, е, че конопът често се отглежда в ротация с други култури, включително глутенови зърна (особено пшеница). И земеделските стопани често използват същата техника за събиране, съхраняване и транспортиране на коноп, тъй като правят тези глутенови зърна. По този начин може да се замърси конопа.

Не е гарантирано, че конопът ще бъде кръстосано замърсен с глутен , разбира се. За съжаление, има доста добри шансове за това. Няколко проучвания са открили следи от глутен протеин в проби от конопено брашно, поне в един случай доста над законната граница на САЩ с по-малко от 20 части на милион глутен .

Какво можете да направите, за да се насладите на коноп?

За да избегнете проблема с глутена, трябва да потърсите производители на коноп, които предприемат допълнителна стъпка да се уверят, че техните източници на коноп са "чисти", когато става дума за глутен.

Това може да бъде наистина трудно и най-малко един производител (Manitoba Harvest Hemp Foods) специално (и честно казано) казва, че не може да гарантира, че неговите продукти са без глутен.

Препоръчвам да се избягват конопените продукти, които не споменават глутен (или производители, които открито признават, че не могат да гарантират, че отговарят на стандартите, които не съдържат глутен).

Вместо това трябва да се придържате към продукти, етикетирани или сертифицирани "без глутен". Производителите на продукти, които са етикетирани без глутен, трябва да отговарят на законовите стандарти с по-малко от 20 части на милион глутен, а производителите на продукти, които са сертифицирани без глутен, трябва да предприемат допълнителни стъпки, за да гарантират, че суровините, -contamination.

Това няма да гарантира глутена от всичко, което консумирате, но трябва да помогне. Ето няколко продукта от коноп, които можах да намеря, които са означени като "без глутен":

Тъй като конопът става по-популярен, може да видим повече продукти на базата на коноп, които са специално предназначени да бъдат безопасни за онези от нас с целиакия и чувствителността към глутен, която не е целилак. Дотогава ще бъда много внимателен с конопа и конопените храни.