Най-здравословните и нездравословни choices на Nestle Candy

Нека се изправим - бонбоните не са непременно здравословна храна. Но от време на време може да служи за цел. Например, ако сте някой, който има диабет и има нисък кръвен захар (хипогликемия), няколко парчета захар могат да помогнат за повишаване на вашата захар.

В допълнение, бонбони могат да бъдат веднъж-в-докато едновременно снизходителност, защото понякога просто се нуждаете от нещо сладко.

И ако не можете да достигнете за парче плодове или просто не искате, винаги е добре да знаете кои видове бонбони може да са малко по-здрави и защо. Това е разумно да не се яде консумация на бонбони през цялото време, но ако трябва да изберете, по-долу ще намерите най-здравословните и нездравословни видове на много популярен бонбони Nestle.

Най-здравословните опции на Nestle Candy

Намирането на здравословни варианти на бонбони не е лесна задача, тъй като бонбоните обикновено се състоят от захар и мазнини. Тези продукти, които съдържат по-здравословни съставки, също могат да имат високо съдържание на калории и мазнини. Поради това винаги е важно да имате предвид размера на обслужването и да се стремите да запазите калориите си на около 100 калории на порция, независимо от това, от което се произвеждат.

Поставих тези специални елементи в по-здравословния списък, защото те съдържат по-добре за вас съставки, като например ядки и черен шоколад, или защото една сервира съдържа реномирано количество от определено здравословно хранително вещество като влакно или съдържа по-малко калории, а други конкуренти.

И накрая, някои от тях са по-здрави, защото съдържат по-естествени съставки и по-малко изкуствени аромати и цветове.

Несъдържайте тъмни шоколад Дамак Хранителни факти

Сервизен размер 1/2 бара (40 g)

На порция % Дневна стойност *
Калории 220
Калории от мазнини 140
Общо мазнини 15g 23%
Наситена мазнина 7g 35%
Холестерол 0 mg 0%
Натрий 310 mg 13%
Въглехидрати 20g 6%
Диетични фибри 3g 12%
Захар 14g
Протеин 4g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 4%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Нестле Дамак: Това специално бонбонче е направено от шам-фъстъци и млечен шоколад или тъмен шоколад. Въпреки че не е с ниско съдържание на калории (съдържащо 220 в 1/2 от бара), съдържа някои качествени хранителни вещества, включително здравословна мазнина, протеини и диетични фибри.

Някои изследвания показват, че яденето на шам-фъстъци и тъмния шоколад може да стимулира здравето на сърцето чрез намаляване на възпалението. Всъщност проучванията показват, че храненето на малко количество какао, открито в тъмен шоколад, може да има благоприятен ефект върху кръвното налягане, инсулиновата резистентност и съдовата и тромбоцитната функция. Причината за това вероятно се дължи на антиоксидантните и противовъзпалителни свойства. Ползите може да не са приложими към преработения млечен шоколад, който често консумираме в шоколадовите продукти.

Когато ядете този бар, дръжте частта си контролирана - около една четвърт от бара или по-малко трябва да ви обслужва добре. Влакната и протеините от шам-фъстъците ви помагат да се задържите пълноценно и съдържанието на мазнини в шам-фъстъците и шоколада се насища. Няма да е нужно да ядете повече от няколко парчета, за да се чувствате изпълнени.

Бебе Рут: Вкусният, дъгообразен вкус на този любимец за цял живот не остарява. Ако търсите нещо сладко, което също е сърдечно и съдържа някои сърдечни здравословни мазнини, тогава Baby Ruth е за вас.

Комбинацията от шоколад и ядки е пълна и удовлетворява вашите сладки желания. Целта е да закупите размера на забавлението или мини. Една барабанна играчка на Baby Ruth съдържа 60 калории, 3 грама мазнини, 1,5 грама наситени мазнини, 0,2 грама влакно, 7 грама захар, 1 грам протеин.

Ако сте алергични към ядки и търсите по-здравословен сладък начин на лечение с Nestle, може би ще можете да опитате Nestle Dark Chocolate Raisinets. Знаем, че стафидите са с високо съдържание на захар, но съдържат и влакна, които могат да помогнат за постигане на ситост, да регулират червата и кръвната захар и да имат благоприятно въздействие върху холестерола.

Аз не предполагам, че консумирането на Raisinets ще помогне за понижаване на холестерола ви, а по-скоро, че влакното е важна хранителна съставка в диетата. Освен това стафидите съдържат малко количество желязо и калий.

Не е ясно колко процента от тъмния шоколад е направен от какао тук, но проучванията показват, че тъмният шоколад съдържа антиоксидантни свойства. За да ги ядете умствено, не се стремийте да консумирате повече от 1/8 чаша (или две супени лъжици) на седене. Две супени лъжици съдържат: 90 калории, 4 грама мазнини, 15 грама въглехидрати, 12 грама захар, 1 грам фибри и 1 грам протеин.

Нездравословни опции на Nestle Candy

Бонбоните, които го правят в най-нездравословен списък, са тези, които съдържат предимно захар като съставка и липсват всякакви видове влакна, здравословни мазнини и протеини. Тези избори са също тези, които съдържат изкуствени цветове и вкусове, както и тези, които съдържат множество висококалорични, високо съдържание на захар съставки.

Сладки: Докато тези малки плодови ароматизирани захарни топки могат да изглеждат безобидни, една супена лъжица бонбони Nerds съдържа 60 калории и 14 грама захар (които допринасят за почти всички калории). Сервизният размер е много малък и порцията лесно се преяжда.

Списъкът на съставките не включва никакъв вид цяла съставка, различни видове захар, изкуствено оцветяване и изкуствени аромати. Съставките включват: декстроза, захар, ябълчена киселина, по-малко от 2% царевичен сироп, изкуствени аромати, карабунов восък, добавен цвят, карминан цвят, синьо 1, синьо 1 езеро, синьо 2, синьо езеро, червено 40, червено 40 Езеро, жълто 5, жълто 5 езеро, жълто 6, жълто 6 езеро. Тъй като всички калории идват от захар, по-малко вероятно ще се почувствате пълни и по-вероятно да пренебрегнете, защото в бонбоните липсват фибри, мазнини и протеини.

100 Grand Bar: Тази декадентна карамелска хапка може да ви напомня за парите, но също така ще ви струва доста малко калории и мазнини в малка порция. Произведени с млечен шоколад, карамел и ориз, един великолепен 100 Grand Bar тежи 95 калории, 4 грама мазнини, 2,5 грама наситени мазнини, 0 грама влакно, 11 грама захар и 0,5 грама протеин. Този малък бар осигурява еквивалента на почти 3 супени лъжици захар. В допълнение, други съставки на червения флаг включват висококачествен фруктозен царевичен сироп и изкуствен ароматизатор.

Sweet Tart Soft Chewy Sours: Въпреки че тези захапки са с ниско съдържание на калории (60 на порция) и съдържат почти никаква мазнина на порция (0,5 грама), списъкът с съставките не е толкова впечатляващ и малък (10 броя ). С първата съставка, изброени като декстроза (захар), а втората - царевичен сироп (друга форма на захар), тези бонбони са предимно от захар и повече захар.

Излишният прием на захар е свързан със затлъстяването и диабета тип 2, за да назовем само няколко. В допълнение, яденето на чиста захар може да доведе до бързо повишаване на кръвната ви захар, което в кратък период води до бързо падане, което може да доведе до по-голяма нужда от захар и умора. И накрая, тези цветни бонбони се правят с бои за храни, които са били спорна тема - има дебат дали тези добавки могат или не да допринесат за хиперактивност и аутизъм.

> Източници:

> Corti R, Flammer AJ, Hollenberg NK, Norman HK, Thomas LF. Какао и сърдечно-съдово здраве. Тираж. 2009; 119: 1433-1441.