Ниско-FODMAP Maple-кокосова пай рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 221

Мазнини - 10 гр

Карби - 22гр

Протеин - 3g

Общо време 50 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 40 мин
Сервизи 10

Този атрактивен пай ще бъде добре дошъл при всеки специален случай и не може да бъде по-лесно. Вие дори не трябва да направите коричка! Плодовият пълнеж се отделя, докато се пече, за да образуват коричка, пълнене с крем и маска. За да я запазите с ниска FODMAP, придържайте се към едно парче. Дори подсладителите, като кленов сироп, които се считат за подходящи за диета с ниско съдържание на FODMAP, трябва да бъдат ограничени до малки порции на елиминационната фаза.

Съставки

подготовка

  1. Поставете фурната в долната 1/3 от фурната и подгрявайте фурната до 350F (325F, ако използвате стъклена чиния).
  2. Масло 9-инчов пай плоча.
  3. В голяма купа се разбиват яйцата, млякото и кленовият сироп с миксер или електрически миксер, докато се получи пенис. Разбъркайте в оризовото брашно, царевично нишесте, тапиоково брашно, оцет, разтопено масло, ванилия и кокосови люспи. Изсипете сместа в подготвената чиния. Печете около 40 минути, докато златисто кафяво и мехурчести по краищата.
  1. Охладете пай в продължение на няколко часа или през нощта. Поръсете със захарната сладкарница. Нарежете клинове за сервиране.

Варианти и замествания на съставките

Шест супени лъжици от сместа за брашно Pamela с ароматизирано мляко, без глутен, могат да се използват на мястото на кафявия ориз, царевичното нишесте и тапиоковото брашно.

Съвети за готвене и сервиране

Тази рецепта не е предназначена за типичен, подсладен настърган кокос, който често се продава в пекарната. Закупете неподсладен, изсушен настърган кокос в контейнери за насипни товари или в секцията за здравословни храни в магазина за хранителни стоки.

Този пай съдържа яйца и мляко, така че трябва да се съхранява в хладилника.