Удължаване на упражненията за стегнати мускули на краката

Ако смятате, че мускулите на краката ви са стегнати, може да се наложи да работите с физически терапевт, за да подобрите своята гъвкавост. Вашият PT може да ви покаже правилните упражнения, които можете да направите, за да подобрите общата мобилност и гъвкавост на долните крайници.

Много хора страдат от стегнати мускули на краката. Много често срещаната причина за стягане на крака се дължи на времето, което прекарваме, седнали през целия работен ден. Тъй като коленете ни са наведени в това положение, мускулите, които огъват коляното стават свикнали да бъдат в тази съкратена позиция. Ние също така сме склонни да станем малко по-стриктни с възрастта и нашите мускули губят малко водно съдържание и разтегливост.

Стесните мускули на краката могат да предразположат за нараняване по време на ежедневните и развлекателни дейности и въпреки това могат да допринесат за развитието на болки в гърба. За да се предотврати това, е важно да се правят упражнения за разтягане на краката, за да се разхлабят здравите мускули.

Изпълнението на ежедневните удължения на краката е една дейност, която трябва да бъде включена във вашата ежедневна тренировка. По-долу са разгледани няколко участък от крака. Тези упражнения за разтягане на крака включват всички основни мускулни групи на долните крайници.

Не забравяйте да се свържете с Вашия лекар или физиотерапевт преди да започнете програма за упражнения.

Остриета се простира

Вашият РТ може да ви покаже как да разтегнете ефективно вашите hamstrings.

Твоите мускули се движат от таза до гърба на всяко коляно и след това помагат да огънете коляното и да разширите бедрата си. Тези мускули често се стягат от заседание за дълги периоди през целия ден

Тесните шлемове са често срещани. Въпреки това, има много лесни упражнения, които могат да се направят, за да се увеличи дължината на hamstring. Научете тези четири упражнения и бъдете на път към един по-мързелив начин на живот!

Извършването на ежедневна рутинна усмивка може да ви помогне да подобрите начина, по който вашите hamters се движат. Задръжте всеки участък за 30 секунди и не забравяйте да се отпуснете, докато се протягате.

Друг голям разтегнат участък, който можете да правите при работа по време на път, е стрингът на стръвта . Това упражнение е чудесно, защото може да се направи навсякъде, така че можете да сте сигурни, че ще получите бързо разтягане на вашите хамстери през целия ден.

Квадрицепп се простира

Она Сцекели / Гети изображения

Вашите четириколесни мускули, известни още като квадрати, тичат от предната част на таза, над колене и отпред на гърба си. Тези мускули спомагат за изправянето на коленете.

Тренировката, колоезденето и други ежедневни дейности могат да доведат до стегнати квадрицептни мускули. Научете тези три лесни упражнения, за да разтегнете стегнатите квадрицептни мускули.

Задръжте всеки участък за 30 секунди и не забравяйте да спрете опъването, ако усетите болка. Протеглянията могат да се извършват няколко пъти всеки ден.

Calf Stretches

Можете да направите участък на бегача, за да подобрите гъвкавостта и гъвкавостта на телетата. Бъди спандекс / Гети изображения

Вашите телесни мускули преминават от коляно до гърба на петата. Стегнатостта тук може да доведе до проблеми с глезена и краката, включително ахилесов тендонит или плантарен фасциит.

Задните мускули са често срещани при повечето хора. При жените това може да се дължи на носенето на обувки с висок ток (затова не жертвайте телетата за мода). Понякога хората обикновено са малко по-строги в мускулите си.

Протягане на телесните мускули е лесно. Основният протеин на мускулите на кърпата може да се направи почти навсякъде:

  1. Седнете с краката си пред себе си на пода.
  2. Дръжте лист или кърпа, като единият край във всяка ръка образува цикъл.
  3. Поставете цикъла около един крак.
  4. Издърпайте пръстите си към вас.
  5. Спрете, когато усетите удобно разтягане в мускулите на телетата.
  6. Задръжте за 30 секунди.
  7. Повторете още 9 пъти.
  8. Повторете за другия крак.

Можете също така да изпълнявате класическия участък за вашите телесни мускули. Просто поставете двете ръце на стената и оставяйте петите си на земята, докато се навеждате към стената. Трябва да усетите леко разтягане зад долните крака.

Слово от

Работата, която предпазва краката ви да се движи свободно и напълно, може да ви помогне да се чувствате по-добре за себе си и това може да ви помогне да предотвратите наранявания. Не забравяйте да посетите PT си, така че да можете да научите най-добрия начин да опънете краката си. С няколко минути всеки ден, за да изпълнявате тези основни долни крайници, можете да помогнете да увеличите мобилността без болка.

Редактирано от Брет Сиърс, PT.