3 физически средства за намаляване на корема мазнини

Американското министерство на здравеопазването и човешките услуги предупреждава, че жените с измерване на талията над 35 инча и мъжете с измерване на талията повече от 40 инча могат да имат повишен риск от заболявания, свързани със затлъстяването. Въпреки че общата загуба на тегло е единственият известен начин за борба с коремното затлъстяване и за предпазване от заболявания, свързани със затлъстяването, някои изследвания показват, че някои естествени решения могат да помогнат за намаляване на корема мазнини.

Ето някои от изводите от проучването:

1) Соя

Приемането на соеви добавки може да намали коремната мазнина при затлъстели жени в постменопауза, съобщава в малко проучване, публикувано в Американската асоциация по акушерство и гинекология през 2010 г. За изследването изследователите разпределят 39 жени в постменопауза на три месеца лечение със соеви добавки или плацебо , Резултатите разкриха, че соята спомага за намаляване на мастната тъкан и интерлевкин-6 (маркер на възпалението), но не успя да подобри метаболизма на кръвната захар и да увеличи нивата на лептин (хормон, участващ в метаболизма на мазнините).

2) Пробиотици

Изследване от 2010 г. от Европейския вестник за клинично хранене ) показва, че пробиотиците могат да помогнат за намаляване на мастната тъкан. Всеки ден в продължение на 12 седмици 87 участници в проучването пият или седем унции ферментирало мляко, обогатено с пробиотичен щам, наречен Lactobacillus gasseri SBT2055 (LG2055), или същото количество ферментирало мляко, направено без LG2055.

В сравнение с контролната група, тези, които консумират ферментирало мляко, обогатено с LG2055, показват по-голямо намаляване на корема и телесното тегло.

За повече информация как пробиотиците могат да помогнат за намаляване на корема мазнини, прочетете за пробиотици за отслабване . Също така научете повече за ацидофилуса и други пробиотици.

3) Зелен чай

Зеленият чай, за който се установява, че ускорява метаболизма в предварителните проучвания, понякога се нарича като естествено средство за коремна затлъстяване.

Въпреки това, в проучване от вестник "Американския колеж по хранене" от 2007 г. , изследователите не откриват разлика в корема между жените с наднормено тегло, лекувани с екстракт от зелен чай в продължение на 12 седмици, и участниците в проучването дават плацебо за същия период от време.

Научете повече за зеления чай за отслабване и научете как да приготвяте зелен чай за максимална антиоксидантна активност.

Използване на естествени средства за борба с корема мазнини

Ако искате да загубите мазнини в корема, важно е да комбинирате здравословна диета с тренировъчна програма, която включва както аеробни тренировки, така и тренировки за сила. Има и някои доказателства, че управлението на стреса може да помогне и за борба с корема.

Поради липсата на подкрепящи изследвания, е твърде рано да се препоръча алтернативна медицина като основен метод за отслабване. Допълненията не са тествани за безопасност и поради факта, че хранителните добавки са до голяма степен нерегулирани, съдържанието на някои продукти може да се различава от посоченото на етикета на продукта. Също така имайте предвид, че безопасността на добавките при бременни жени, кърмачки, деца и тези с медицински състояния или които приемат лекарства не е установена. Можете да получите съвети за използването на добавки, но ако обмисляте използването на алтернативна медицина, говорете първо с вашия доставчик на първична помощ.

Самостоятелно лечение на състояние и избягване или забавяне на стандартната грижа може да има сериозни последици.

Източници:

Кристи ДР, Грант Ж, Дарнел БЕ, Чапман ВР, Гасталли А, Сайтове КК. "Метаболитните ефекти на соевата добавка при постменопаузалните жени от кавказкия и афро-американски произход: рандомизиран, плацебо-контролиран процес" Am J Obstet Gynecol. 2010 Aug 203 (2): 153.e1-9.

Д-р Елиса С. Епел, д-р Брус Макюен, д-р Тереза ​​Сееман, д-р Карън Матюс, Грейс Кастелцо, РН, БНН, Дженифър Бел, Б. А. "Стрес и форма на тялото: стрес-индуцираната кортизолова секреция е постоянно по-голяма сред жените с централна мастна тъкан." Psychosomatic Medicine 62: 623-632 (2000).

Hill AM, Coates AM, Buckley JD, Ross R, Thielecke F, Howe PR. "Може ли EGCG да намали абдоминалната мастна тъкан при пациенти със затлъстяване?" J Am Coll Nutr. 2007 Aug 26 (4): 396S-402S.

Кадокуа Y, Sato M, Ikuyama K, Ogawa A, Ikuyama K, Akai Y, Okano M, Kagoshima M, Tsuchida Т. "Регулиране на коремната мастна плътност от пробиотици (Lactobacillus gasseri SBT2055) при възрастни със затлъстяване в рандомизиран контролиран опит. " Eur J Clin Nutr. 2010 Jun; 64 (6): 636-43.