Изненадващи странични ефекти на закрито колоездене

Как да се справяте с досадни спомени от пътуването си

След интензивен клас за колоездене на закрито вероятно очаквате да почувствате някои симптоми като болки в краката на краката, сериозна жажда, може би дори докосване на седнала болка . Но вие също може да се окажете с някои дразнещи спомени, които могат да ви хванат от изненада. Не позволявайте на тези мистериозни странични ефекти да ви възпират да се върнете за още! Можете да се справите с тях по-лесно, отколкото може да мислите, с правилните подходи.

Дразнещи симптоми на закрито колоездене

Неприятно изтръпване: Дали вашите дрехи ви разтриват по грешен начин? Ако носите болезнени дъна (и памучни тъкани, по-специално), докато циркулирате, комбинацията от триене и влага може да ви остави с неприятен червен обрив по бедрата. Това не е пътна обрива; това е опустошение, чисто и просто. За да предотвратите разтриваемост, залепете с формовани ботуши за къси панталони или капризи, които са изработени от тъкан за втриване на влага.

Бодливи крака: Вътрешното колоездене не е тренировка, носеща тежести по пътя на бягане или ходене, така че може да бъдете омаяни от това, колко болки са краката след интензивна класа. Но това може да се случи, ако натискате усилено педалите или прекарвате справедливо време в стоящи изкачвания - особено ако не носите достатъчно обувки за подкрепа. За да избегнете този проблем, помислете за инвестиране в обувки за велосипеди . За да облекчите болката, разтривайте ходилата на краката си срещу пенопласт или топка за тенис или попийте меда си за масаж на краката.

Глупав глад: Като се има предвид, че сте запалили сериозни калории по време на закрита колоездачна класа , едва ли е шокиращо, че сте гладни след това. Но ако апетитът ви изстрелва, може да е знак, че не подхранвате правилно тази дейност с висока интензивност. Следващият път ядете нещо преди тренировката; дори една шепа пълнозърнесто зърно или малък банан ще направя.

Също така, заредете с интелигентна закуска след това; добър избор съдържа комбинация от въглехидрати и протеини - като малък съд с гръцко кисело мляко с ½ чаша боровинки; две супени лъжици хумус и бебешки моркови; или супена лъжица или две фъстъчено масло върху ябълкови филийки.

Смъртоносни дрехи: Докато вероятно очаквате да генерирате справедливия си дял от мръсното пране, като се има предвид това, което е наподобяващо закрито колоездене, може да бъдете изненадани от това, колко много петна от миризма или пот могат да задържат. Най-добре е да измиете потни дрехи на най-горещите настройки, които тъканта може да толерира веднага след вашето пътуване; ако не можете да направите това, или ако миризмата или петна продължават, опитайте да използвате почистващ препарат, специално разработен за тренировка.

Виждащи звезди: Ако се почувствате замаяни или замаяни, когато се махнете от колелото, може да страдате от кръвоснабдяване, бързо спадане на кръвното налягане, което се случва, когато не позволите постепенно понижаване на сърдечната честота. Или това може да се дължи на лека дехидратация или ниска кръвна захар. Най-добрите начини да предотвратите това са да останете добре хидратирани по време на пътуването, да прекарате няколко минути да се охлаждате (така че сърдечната честота може да се върне към нормалното) в края на пътуването и да слезете бавно, за да се почувствате вие се връщате на твърда земя.

Сега, когато знаете как да се справите с негативните странични ефекти, които могат да възникнат при колоезденето на закрито, нека не пренебрегваме невероятно позитивен: психологическият връх на живота ви. Не се изненадвайте, ако излезете от клас за колоездене на закрито, чувствате се вълнуващо, дори еуфорично, благодарение на освобождаването на тези мозъчни химикали, наричани ендорфини. Това е версията на велосипедиста на велосипедиста и това е фантастично. Наслаждавай се!