Единичен тиган "Кренвирши" и Рецепта за тестени изделия

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 300

Мазнини - 13g

Карби - 29гр

Протеин - 19g

Общо време 40 мин
Подгответе 15 минути , пригответе 25 мин
Сервирания 5 (по 2 чаши всяка)

Тази храна в един съд е годна за една седмица заради лесната й подготовка и почистване. Много търговски колбаси съдържат чесън и лук, но тази рецепта пресъздава вкусовия вкус без тези досадни FODMAP.

Ще ви е необходим голям тиган от 11 до 12-инчов тиган или тиган с 2-инчови стени или 4-тетрална тенджера или супа. Бонус за кулинарни умения: В тази рецепта вие ще практикувате, като позволявате на пилето и зеленчуците да образуват карамелизирани, критични бита, наречени "фон" на дъното на тигана (произнася се fahn, на френски език). След това ще "дегулирате" тигана, като добавите течност и изстържете мидата от дъното на тигана, за да направите ароматен сос.

Съставки

подготовка

  1. В малка купа комбинирайте нарязани семена от копър, пушена червеникаво сирене, риган, лют червен пипер, ½ чаена лъжичка сол и черен пипер.
  2. В изключително голям тиган на средно-високо, затопляйте с масло от чесън. Добавете червена пипета и сойте, докато чушките станат тъмно кафяви в петна, около 3 минути.
  3. Натиснете чушката на едната страна на тенджерата и прибавете настрани пилето, като го разнесете върху тигана. Оставете месото да остане кафяво и да го поръсете равномерно със смес от подправки.
  1. Когато пилето се опече на дъното, работете с подправките чрез сгъване и нарязване на месото с шпатула. Продължете да соете месото, докато вече не е розово, за общо 7 до 9 минути. Добавете прашки листа, разбъркайте чушки отстрани и разбъркайте, докато на дъното се появят хрупкави биби (около 2 минути).
  2. Разбърква се във водата, оцета, гъбите и останалите ½ чаена лъжичка сол. Оставете да заври, като изстържете дъното на гнила, за да дегазирате (разхлабете фон).
  3. Добавете тестото равномерно към тигана и натиснете надолу, за да се потапя. Започнете синхронизирането на пастата, по-малко от няколко минути, препоръчани на опаковката.
  4. Покрийте напълно тестените изделия с листа от канели, но не ги разбърквайте. Регулирайте топлината, за да поддържате силен вихър. Кук, леко натискане на калата 2 или 3 пъти, докато тестените изделия са почти готови (вкус тест парче). Това ще отнеме от 7 до 13 минути в зависимост от марката паста. Кафето действа като капак на тигана, като държи пара като готвачи за тестени изделия.
  1. Внимателно разбърквайте в калата. Ако водата се абсорбира преди приготвянето на тестените изделия, добавете още 1/2 чаша вода и продължете да готвите. Извадете от топлината и нагласете подправките според вкуса. Нарежете с настърганото пармезан и сервирайте.

Вариации и замествания

Използвайте наденица без чесън или лук вместо пиле, ако го намерите.

Нарежете го на тънки кръгове, преди да го добавите към тигана.

Използвайте половин чаша тънко нарязани зеленчуци на мястото на празните листа. Уверете се, че сте се придържали само към Зелените.

Използвайте зелените зеленчуци (премахнати стъбла) или швейцарските листа на мястото на калата.

Съвети за готвене и сервиране

Консервираните гъби не са равни. Избягвайте най-евтините марки; те не са толкова вкусни. Количеството гъби, призовани в тази рецепта, ¾ чаша изцедено, е добивът от 7-унция кутия, която също може да бъде описана като "сухо тегло от 4-ун" в предната част на опаковката.

Безстепенно нискотемпературните макаронени изделия FODMAP могат да преминат от готови до пресовани в минута; задайте таймер за 75 процента от общото време за готвене, предложено на опаковката, и започнете да тествате за всяка минута след това.