Добре ли е да оставям децата ми да ходят вегетариански или вегански?

Здравите деца не трябва да бъдат вегетарианци или вегани, но те със сигурност могат да бъдат.

Вегетарианските и вегетарианските диети са вариации по темата за оптимално хранене за здравето (т.е. диета, преобладаваща в растенията). Има цели култури, които са били вегетарианец или вегетарианци от много поколения, а децата им са склонни да се радват на по-добро здраве от повечето в развития свят, а не по-лошо.

Вегетарианството в детството също е свързано с навременното постигане на всички етапи от развитието и по-високия среден коефициент на интелигентност. Една стриктно веганска диета оставя обаче известно количество хранителни дефицити, затова е оправдано както добре балансираният подход към избора на храна, така и разумната добавка.

Вегетарианската диета, която включва млечни продукти и / или яйца, може да бъде пълна без добавки. Общата загриженост за протеините е погрешна. Вегетарианците и вегетарианците с балансирано хранене получават повече от достатъчно протеини от растенията и повечето американци в момента получават много повече, отколкото имат нужда. Въпреки че нито една, често изядена растителна храна не осигурява отлично разпределение на незаменими аминокиселини (въпреки че някои боб, като соя, са много близки и осигуряват всички необходими аминокиселини), комбинациите от растителни храни правят това съвсем лесно.

Ето още информация от членовете на Съвета на Истинската здравна инициатива:

Анди Белати, MS, РД
Съосновател и стратегически директор на диетолозите за професионален интегритет

Няма никакво съмнение, че вегетарианските и вегетарианските диети могат да бъдат подходящи за децата. С изключение на витамин В12 (който трябва да бъде допълнен - ​​без никакви изключения), растителните храни предлагат всички хранителни вещества, от които се нуждаят децата. Плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, бобовите растения , ядките и семките не са само хранителни вещества гъсти, но също така предлагат антиоксиданти и фитонутриенти - здравословни съединения, отсъстващи от храни на животинска основа.

Протеинът е в изобилие от хранителни доставки и изобилие от растителни храни (половин чаша боб предлага 6 грама, печен картоф съдържа пет грама, а четвърт чаша фъстъци осигурява седем грама). Калций не само се подсилва в растителни млека, а също така се предлага в силно резорбируема форма в листни зеленчуци като зеле, броколи и боб.

Ключът е да има основа на цели, растителни храни. В края на краищата, тостера сладкиши, сода, пържени картофи и бисквити са вегетариански или вегански приятелски, но това не ги прави здравословни храни.

Д-р Джоел Кан
Клиничен професор по медицина (кардиология), Училище по медицина на Уейнския държавен университет

Да, децата могат да отидат вегетарианци или вегани. Всъщност една правилно балансирана вегетарианска или вегетарианска диета е предимство. Американската диетична асоциация заявява, че "добре планираните вегетариански диети са подходящи за индивидите по време на всички етапи от жизнения цикъл, включително бременност, лактация, ранна детска възраст, детска възраст и юношество, както и за спортисти".

В момента 17% от децата в САЩ на възраст от 2 до 19 години са с наднормено тегло. Това е 12,7 милиона деца и подрастващи ... и нараства. Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания измерва идеалното здраве при децата и установява, че почти всички деца в проучването (около 91%) оценяват лошо за диетични мерки.

Лекарствената комисия за отговорна медицина и д-р Неал Барнард коментираха растителните диети за децата, като казаха: 1) Вегеанските диети са безопасни за всички етапи от живота. 2) Вегеанските диети са по-склонни да отговорят на препоръките за сервиране на плодове и зеленчуци. 3) Вегеанските диети насърчават здраво сърцата, дори и при децата. 4) Вегеанските диети насърчават по-ниски нива на захарен диабет тип 2 и затлъстяване. Така че клиничната подкрепа е там.

Вирджиния Месина, МРХ, РД
Автор, "Веган за цял живот"

Родителите трябва абсолютно да позволят на децата да правят вегетариански или вегански диети, ако искат. Разбира се, има някои предизвикателства за храненето на вегетариански деца в не-вегетариански семейства, но има и редица предимства за яденето по този начин.

Вегетарианските деца са склонни да ядат повече плодове и зеленчуци и да имат по-високи количества от определени хранителни вещества като витамин С, фолиева киселина и фибри. Когато детето отива вегетарианец, други членове на семейството вероятно ще разширят менютата си, за да включат и по-здравословни растителни храни. И родителите могат да се гордеят с едно дете, което се грижи за околната среда или има състрадание към животните, ако това е тяхната мотивация за приемането на такава диета.

Макар че е важно да се идентифицират добри източници на калций, протеини и витамин В12 за вегански деца, това става все по-лесно. Повечето растителни млека са обогатени с калций и витамин D. Много от тях също са добавили витамин В12. Децата могат лесно да отговорят на нуждите на протеините с храни като вегетариански бургери, такос, фъстъчено масло и соево мляко. Децата могат да процъфтяват на вегетарианска диета, докато се учат да се насладят на редица нови здравословни растителни храни.

Катлийн Зелман, MPH, RD
Хранителен експерт

Вегетарианските и вегетарианските диети са на растителна основа и съдържат повечето от хранителните вещества, необходими за растежа и развитието. Въпреки това, в зависимост от хранителните им модели, може да се наложи хранителните добавки да бъдат изпълнени с хранителни добавки.

Храненето на диета, близка до земята (т.е. не съдържа прекалено много преработени храни) заедно с яйца и млечни продукти, е пълноценно хранене и няма нужда да се допълва. Включването на млечни продукти е един от най-добрите начини да се гарантира, че вашето дете ще получи достатъчно калций и витамин D за силни кости и зъби. Въпреки това, децата могат да бъдат фини, а аз съм твърдо вярващ в минерала минерална минерална добавка веднъж дневно, за да осигуря хранителна застраховка.

Веганската диета може да бъде също толкова здравословна, но изисква повече планиране. Когато елиминирате животински продукти, трябва да сте сигурни, че диетата е адекватна на протеини, мазнини, калории, калций, желязо и витамини В12 и Г. Тъй като веганската диета е богата на растителни храни, някои деца могат да имат затруднения със сумата съдържа фибри. Предлагам да посетите регистриран диетолог, за да сте сигурни, че диетата на детето ви е пълна.