Да се ​​научим да оценяваме калориите в храните е лесно

Калорийното преброяване беше досадна задача. Трябваше да напишете всичко на хартия, а след това отделете време, за да търсите калории и да направите математика. Сега удобните приложения го правят супер лесно! Приложенията предварително програмират калориите за всичките ви любими храни и верижни ресторанти.

Ще използвате ли приложението, за да отслабнете? Клиничните изследвания показват, че проследяването на храната, която ядете, помага да отслабнете, така че да изтеглите безплатно приложение и да започнете от днес!

Колко калории имам нужда?

Броят на калориите, които ви трябват, зависи от теглото ви. За да отслабнете, трябва да ядете по-малко. За да наддават, трябва да ядете повече. За да поддържате текущото си тегло, трябва да ядете същото количество калории.

За да изчислите колко калории изисква вашето тяло, трябва да вземете предвид:

Размер на сервиране и броене на калории

Етикетът на храните, които ядете, показва броя на калориите за един размер на порция. Ако количеството, което ядете, е по-голямо от размера за сервиране, добавете калориите съответно.

Ако нямате етикет, който да четете, или разпечатката е прекалено малка, обърнете се към приложението Ви за калкулиране на калории за необходимата информация.

Проучете калории-Counter уеб сайтове

Отидете на уеб сайт с калориен брояч и въведете храни, които обикновено ядете или ресторанти, в които отивате. Преди да кликнете върху елемент, познайте колко калории има. Може да ви изненада, че някои храни имат два пъти повече калории, отколкото мислите, докато други храни имат много по-малко.

Дръжте сърфирането, докато не започнете да ги правите правилно и се забавлявайте.

Оценка на калориите за сирене и дресинг

Моето правило е, че всеки път, когато имам нещо със сирене или превръзки, добавям около 150 калории към моята прогноза (на порция). Това "за сервиране" е много важно.

Ако имате гигантска салата в ресторант (често около три порции) и я обличате, трябва да вземете тази оценка от 150 калории и да я умножете по 3.

Така че, обличането на голяма салата може да бъде до 450 допълнителни калории.

Части и броене на калории

По принцип цялото ви ястие трябва да се побере на малка 9-инчова плоча, без да създавате купчини за небостъргач. Ако се придържате към тази насока, ще ядете една част от всяко нещо.

Можете да използвате следното, за да прецените някои от калориите си:

Пазете се от течни калории

Сода, подсладен сок, фрапе и други могат да съдържат стотици калории, докато несмесеният чай, кафе или вода не го правят. Като общо правило, една бутилка бира, една чаша вино, една кутия сода или една енергийна напитка е около 150 калории. Една средна лате или ласкателка има около 300 калории.