Как да направите пилатес велосипед упражнение

Пистата за велосипед Пилатес ще работи краката ви, бедрата, корем, раменете и ръцете. Не всички ли обичаме едно упражнение, което работи много области наведнъж? Може би си мислите, че правя много познато упражнение, като го наричам "Пилатес" Велосипед, но факт е, че това е различно от това, което може да сте направили преди това на истински велосипед.

В велосипеда Пилатес, движим краката по обратния начин, както обикновено, за да създадем действие на педала и това прави голяма разлика в нивото на тренировката. Това, което правите на реалния велосипед, е различно от това, което ще направите тук. Това ще ви накара да се концентрирате върху този ход, вместо да попадате в типичния модел, който бихте използвали при педала на велосипед.

Тази версия на велосипеда е упражнение на средно ниво. В края на краищата имаме няколко предложения за тези, които искат усъвършенствана версия. Ако имате проблеми с шията, ще искате да опитате това упражнение с гръб на пода. Можете да сложите ръцете си под бедрата си, за да вземете малък лифт.

Необходимо оборудване

Добрата новина е, че не се изисква велосипед. Всичко, от което се нуждаете, е подложка за това движение без оборудване. Можете да го изпълнявате в домашни условия, във фитнес залата или в студио Пилатес.

Как да направите упражнението за пилатес велосипед

 1. Легнете на гърба си и хвърлете бедрата нагоре в позицията на рамото. Уверете се, че не сте твърде на врата си. Проверете точките:
  • Теглото ви трябва да бъде подкрепено от хубав статив на раменете и горната част на ръцете.
  • Дръжте се в изправено положение с коремните и гръбните мускули. В идеалния случай няма да имате много тегло на ръцете си.
  • Раменете са широки, далеч от ушите, а врата е дълга и спокойна
 1. Огънете правилното коляно и издърпайте десния крак към стената зад вас. В същото време приведете правилния ляв крак над главата си до почти успоредно на пода. Велосипедът е добро предизвикателство за стабилност на торса. Трябва да поддържате всичко стабилно в бедрата и торса - без допълнително движение - когато движите краката си.
 2. Тъй като всеки крак се движи в най-пълното му удължение, левият крак се огъва към задната стена, а десният крак прави дълга дъга нагоре и надясно. По принцип това е като педализация на обратното. Това прави упражнението по-трудно и ви кара да мислите малко повече.
 3. Направете до 10 комплекта "обратни педали". След това докоснете краката заедно и използвайте коремното управление, за да се върнете надолу.

Съвети

 1. Докато се чувствате по-комфортно с движението, можете да сложите краката още по-надалеч, така че в крайна сметка те да се преместят в широк сплит, преди единият крак да се сгъне и нишките да минават през другия, докато се обръща към тавана.
 2. На напредналите нива не привеждате бедрата и торса до рамото. По-скоро вие хвърляте бедрата нагоре, подкрепяйте ги с ръцете си, но оставяйте бедрата и торса в позиция, по-близо до неутралния гръбнак. Това изисква изключителна стабилизация на таза. Най-добре е да работите с инструктор на това високо ниво.