С пържоли на карфиол с рози Сос рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 212

Мазнини - 12 гр

Карби - 22гр

Протеин - 8g

Общо време 75 мин
Подгответе 60 минути , готвяйте 15 мин
Сервирания 2 (2 стека + сос от 1/2 чаша)

Един от компонентите на сърдечно-здравословен хранителен модел, който помага за понижаване на кръвното налягане, консумира по-малко месо. Птиците и рибата са по-добри от червеното месо и преработеното месо, но зеленчуците са още по-добри.

Един от най-добрите начини да накарате зеленчуците да се почувстват достатъчно сърдечно за основното ястие е да ги нарязат на "пържоли", така че все още да се чувствате така, сякаш се храните с порция размер, вместо просто куп странични ястия. Другият начин е да добавите тонове вкус, за да се чувствате доволни.

Скараш карфиола вместо да го печеш или да го загряваш, добавя хубав вкус, но истинският удар идва от смелия сос Romesco. Печенето на камбала, домат, чесън и бадеми довеждат до естествената сладост, която красиво се сдвоява с пушената червеникавокафява. Той опакова толкова огромно количество вкус, че никога няма да предположите, че няма сол в него.

Съставки

подготовка

  1. За да направите сос ромско, отоплявайте фурната до 400F. Нарежете лист за печене с фолио. Поставете чушки, домати, чесън и бадеми върху листа за печене и печете за 10 до 15 минути или докато бадемите се препекат.
  2. Премахнете бадемите, завъртете чушки и домати и разбъркайте чесъна. Върнете се във фурната и продължете печенето, още 10 минути или докато чесънът и доматите са меки.
  3. Извадете чесъна и доматите и продължете да печете чушки, които се въртят от време на време, докато кожите се посипят.
  1. Свалете чушки и ги поставете в купа с домати. Покрийте и оставете да седнете за 10 минути.
  2. Внимателно отлепвайте кожите от чушки и домати. Изхвърлете кожи и семе от пипер и стъбло.
  3. Поставете всички съставки за соса в високоефективен блендер или кухненски робот и смесете докато сте гладки.
  4. Срежете карфиол вертикално в 1-инчови пържоли. Разтрийте със зехтин и поръсете с чесън на прах и черен пипер.
  5. Загрейте скара или скарата на средно висока температура. Грилките от пържени карфиоли за 4-5 минути на всяка страна. Искате да бъдат леко овъглени отвън, но не и гъсти отвътре.
  6. Сложете около 1/4 чаша Romesco върху всяка пържола от карфиол и поръсете с магданоз.

Варианти и замествания на съставките

Не забравяйте да купите пушена червен пипер, защото обикновената червен пипер няма същия ефект - вашият сос ще бъде безвкусен без него.

Съвети за готвене и сервиране

За да сте сигурни, че получавате пълен протеинов профил в това ястие, сдвоите пържолите с квиноа или черен боб и може би зелен зеленчук.

Двойна или тройна рецепта за сос, за да се запази в хладилника да лъжи върху пиле, риба или яйца за бърза и ароматна вечеря.

Всяка порция трябва да бъде два степени, покрити с около 1/2 чаша сос.