Високопротеинова, без захар Рецепти за закуска

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 230

Мазнини - 10 гр

Въглехидрати - 13гр

Протеин - 23 гр

Общо време 3 мин
Подгответе 3 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Протеин шейкове са всички ярост, но те могат да бъдат заредени със захар. Тази високотехнологична, без захар рецепта за закуска разклаща всичко - кафето ви помага да отидете (но можете да използвате безкофеина), а кокосовото мляко ви помага да преживявате сутрин (със средно-верижни мастни киселини) докато остава без захар. Като допълнително усилване, брашното от ленено семе добавя фибри, както и много други добри неща като антиоксиданти и омега-3 мастни киселини, но можете също да добавите фибри под формата на Benefiber или някаква подобна подготовка.

Показано е, че малко сутрин или когато следобедните удари са точно това, от което се нуждаем, за да стимулираме енергията. И въпреки че протеиновият прах е бил само за бодибилдъри, това е бърз и лесен начин да получите доза протеин, особено когато е включен в вкусното и питателно разклащане.

Ако не сте фен на кафе, опитайте тази подобна рецепта за разклащане на зрънце .

Съставки

подготовка

  1. Поставете всички съставки в блендер.
  2. Смесвайте до крем. Можете също да направите това в чаша за шейкър.

Защо ленено семе е толкова добро за вас

Лененото семе е високо в повечето витамини от вида B, магнезий и манган, но останалата част от добрата новина е, че те са богати на омега-3 мастни киселини (намиращи се също в риба и орехи), които помагат за борба с възпалението в тялото ни.

Проучванията показват, че възпалението играе роля в много хронични заболявания, включително сърдечни заболявания, артрит, астма, диабет и дори някои видове рак.

Това възпаление може да се повиши, ако има твърде малко количество омега-3 в храната. Лен семена за спасяване.

Лененото семе е с високо съдържание на разтворими и неразтворими влакна. Това влакно най-вероятно е отговорно за понижаването на холестерола на лена. Влакна в диетата също помага за стабилизиране на кръвната захар и насърчава правилното функциониране на червата.

Имайте предвид, че за да бъдете най-полезни за организма, лененото семе трябва да бъде смляно, за да направят наличните хранителни вещества (в противен случай те просто преминават през вашата система). Също така само лененото масло не съдържа влакното от цялото брашно от ленено семе.