Рецепта за балсамова салата Ягода и Турция

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 248

Мазнини - 15 гр

Карби - 8гр

Протеин - 22 гр

Общо време 35 мин
Подгответе 30 минути , готвяйте 5 мин
Сервирания 6 (по 2 чаши всяка)

Тази сладка, хрупкава, плодова, пикантна, острата салата е чудесна за обяд или вечеря. Той се отличава с листни зеленчуци, с високо съдържание на протеини и свежи ягоди от ябълка. Плюс това е ниско в FODMAPs. Хранително-вкусовата хлебопекарна Турция е хубаво късо съединение.

Съставки

подготовка

  1. В малък тиган, тост орех парчета на средна топлина за 5 до 7 минути, като се разбърква непрекъснато, докато те са на сянка или две по-тъмни, след това се отстраняват от топлина и ги остави настрана да се охлади. Ядките горят лесно, така че не ги оставяйте без надзор.
  2. В малък буркан с плътно прилягащ капак комбинирайте оцет, вода, захар, сол, горчица и зехтин. Покрийте и разклатете, докато превръзката се съчетае добре, от 30 до 60 секунди.
  1. В голяма купа за сервиране комбинирайте маруля, спанак, репички, пуйка, орехи и нарязани ягоди. Хвърли салата с винегрет. Разделете салатата в големи купички или чинии и нагоре всяка сервира с кюфте и препечени орехи.

Варианти и замествания на съставките

Вместо печена пуйка, използвайте нарязано, нарязано пиле. Деликатеното месо от пуйки може да се използва и вместо печена пуйка, но съдържанието на натрий в рецептата ще бъде много по-високо.

Оранжевите орехи могат да се използват вместо препечени и можете да използвате сирене "фета" вместо "chevre".

Съвети за готвене и сервиране

Винегрет се съхранява добре в хладилника до 1 седмица. Защо да не удвоим рецептата?