Отивате без глутен? Незабавно заменете тези 12 Инструмента за кухнята

Те могат да съдържат достатъчно кръстосано замърсяване с глутен, за да ви разболеят

Когато излезете без глутен , не е достатъчно да изчистите кухнята си - ще трябва да замените някои от съдовете и кухненските прибори.

За съжаление, всичко, което е поресто или надраскано, може да съдържа малки количества глутен в пукнатините ... и отнема много малко глутен, за да ви разболее.

Не е нужно да харчите много пари, купуващи нови кухненски инструменти. Всъщност е напълно възможно да получите повечето от тези продукти в местния магазин за долари и да похарчите около $ 40 или дори по-малко, особено ако пропуснете новия тостер.

Въпреки това е изключително важно да замените тези елементи във вашата кухня. Ако не го направите, рискувате да изпитате продължителни симптоми от глутен и значително да забавите лечебния си процес.

Готови ли сте да започнете? Ето какво ще трябва да заместите:

1 - Тостер

Източник на изображения / Гети изображения

Нов тостер е в горната част на този списък поради причина: използването на стар тостер е една от най-честите причини за случайно поглъщане на глутен за хора, които са нови за безглутенова диета. Уверете се, че никога не позволявате глутеновият хляб да бъде препечен в новия ви тостер без глутен - да го съхранявате само за продукти, които не съдържат глутен.

2 - Неслепващи тигани

Hynek Hampl / EyeEm / Гети изображения

Ако вашите незалепващи тигани изобщо се надраскат и всички знаем колко лесно е да ги надраскате, ще трябва да купите нови. Това е така, защото драскотините в незалепващото покритие могат да съдържат малки количества глутен. Погледнете внимателно всеки от тях за много малки драскотини, и ако видите дори и един, тиганът трябва да отиде.

От неръждаема стомана или масивни алуминиеви тигани, които не съдържат незалепващо покритие върху тях, не е необходимо да се заменят, а всъщност могат да се споделят между глутен и храни без глутен, стига да ги измивате много добре между употребите. Също така не е нужно да замествате капачките си с тиган, но ги давайте особено добре, като внимавате да изкорените остатъци от храната по шевовете, преди да ги поставите в безглутенови сервизи.

3 - Пръстен от чугун

Westend61 / Гети изображения

Желязото е порьозно и да, точно както другите порести материали, може да задържа глутен. Ето защо, ако някога сте използвали тиган за готвене, за да готвите палачинки или за пържене на пиле или друга готварска дейност, съдържаща глутен, включително такива, включващи сосове на основата на глутен, ще трябва да смените тавата или да почистите и след това пресей го.

Ако решите да презареждате тигана, първо трябва да го изпратите през почистващ цикъл в самопочистваща се фурна. Температурата на пещта достига около 900 градуса по Фаренхайт по време на цикъла на самопочистване и това е достатъчно горещо, за да унищожи глутеновия протеин. След като почнете да почиствате тигана, можете отново да го подредите. Просто се уверете, че го отделяте от храната без глутен отсега нататък.

Камъните за пица са също толкова порьозни, колкото и чугуните, но можете да направите същата почистваща програма и с камък, като спестявате необходимостта от закупуване на нова.

4 - Режещи дъски

Дейв Кинг / Доринг Кидърсли / Гети изображения

По природа използваните дъски за рязане имат драскотини в тях, обикновено много от тях. И като драскотини в други видове съдове за готвене, тези в вашите дъски за рязане могат да приютят микроскопични отлагания на глутен.

Следователно, ще трябва да купите нови дъски за рязане и да ги държите само за употреба без глутен. Уверете се, че замествате и картонената дъска, ако имате отделна, тъй като маргаринът, съдържащ глутен, който сте използвали при месото, може да го е заразил.

5 - Дървени съдове

Sharondipity фотография / миг / Гети изображения

Много от нас използват дървени лъжици, вилици и стругове за готвене в незалепващи тигани, но дървесината е друг порест материал, който може да улавя малки количества глутен. Затова ще трябва да купите нови дървени лъжици и други инструменти.

Както при някои от другите ви съдове за готвене и кухненски прибори, ще трябва да държите новите си дървени лъжици само за готвене без глутен. Дори една употреба в саксия с обикновени спагети може да ги замърси, така че ги маркирайте внимателно.

6 - Силиконови шпатули

Tengwei Хуан / момент / Гети изображения

Когато се печем, повечето от нас използват гъвкави силиконови шпатули, за да изстъргват страните на купата и да се уверят, че смесваме последната част от тестото. Въпреки това, тези използвани шпатули могат да улавят частици глутен, както в дръжките си (много дървени дръжки), така и в драскотини на повърхността.

За щастие, не е скъпо да се заменят силиконовите шпатули. Някои хора получават различни цветове за изпичане без глутен. Просто не забравяйте да маркирате тези, предназначени за употреба без глутен, с виден етикет "без глутен" (маркер "Sharpie" на дръжката работи добре), за да се уверите, че никой в ​​домакинството ви случайно не ги използва, за да направи глутенова торта ,

7 - Пластмасов търнър / шпатула

Лийла Цик / Фотолибриране / Гети изображения

Ако използвате метална обръщаща машина (известна още като шпатула), не е нужно да се притеснявате да я замените, дори ако сте решили да имате обща кухня - просто я изтъркайте добре, преди да я използвате без глутен храна ,

Ако обаче имате пластмасов или найлонов стругар, особено такъв, в който водещият ръб е надраскан и размазан, ще трябва да си купите нов и да го посветете на готвене без глутен. Както и със силиконовите шпатули, етикетирането ще помогне, както ще получите различни цветове. Уверете се, че никой в ​​домакинството не го използва за обръщане на храни с глутен или ще трябва да го замените отново.

8 - Перфориране

Адам Гол / Обединени Изображения / Гети изображения

Това е трудно - много хора имат подвижни щифтове, които са предадени на едно или повече поколения от други членове на семейството и те искат да ги държат по сантиментални причини. Но е абсолютно задължително да го замените, тъй като старият ви дървен подвижен щифт ще ви замърси първия път, когато се опитате да го използвате в безглутеновото печене.

Не е нужно да се отървете от стария си семеен приятел - можете да го запазите и дори да го покажете в кухнята си. Просто не го използвайте за преобръщане на тестото вече, или ще ви накара да се разболеете.

9 - Печене на листове / кифлички

Тара Мур / Изображението / Гети изображения

Точно като вашите незалепващи тигани, вашите незалепващи листове за печене и кифлички трябва да излязат, ако са надраскани, тъй като тези драскотини със сигурност съдържат глутен. Също така ще трябва да смените силиконовите листове за печене и муфетите, които са били използвани с глутенови продукти.

Може да не се налага да замествате листовете за печене от неръждаема стомана и кутиите за муфти, ако не са особено надраскани - не забравяйте да ги изтъркате, особено в ъглите и около шевовете.

10 - Коландер

Калифорния / Гети изображения

Не е възможно да премахнете глутена от използван кожух, дори ако го накиснете и след това го пуснете през съдомиялната машина. Глутеновият материал от пастата, която сте изцедили в него, се залепва във всички тези малки отвори, чакащи да ви разболеят.

Затова ще ви е необходима нова козметика и ще трябва да сте сигурни, че ще остане без глутен. Отново изберете един с различен цвят и напомнете на семейството си, че този грис е само за употреба без глутен.

11 - Пластмасови купи

Хранителна колекция / Гети изображения

Ако използвате пластмасови кутии за смесване или контейнери за съхранение в кухнята си, ще трябва да си купите нови, тъй като всякакви драскотини създават същия стар проблем с глутена. Проверете за пластмасовите купи, които сте използвали при печене, както и за скривалището на Tupperware.

Поглезете се с нов комплект контейнери за съхранение и пластмасови купички. Още веднъж, ако възнамерявате да споделите кухня с някои глутенови продукти, може да помислите за цветово кодиране на чашите и контейнерите - т.е. сини за без глутен, червени за глутен.

12 - Чистота

Том Грил / Фотодиск / Гети изображения

Някои рецепти за печене без глутен изискват пресяването на съставките. По очевидни причини не трябва да преработвате по-рано използван цедка за брашно, защото не е възможно да го почистите достатъчно добре.

Затова ще ви е нужен нов сеяч, особено ако планирате да направите много печене от нулата. Също така можете да използвате фин метален филтър за тази цел, но се уверете, че филтърът никога не е бил използван с глутен.