Текс Мекс Веги Мигас

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 442

Мазнини - 26 гр

Карби - 32гр

Протеин - 22 гр

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервизи 2

Търсите хранителна и вълнуваща алтернатива на типичния омлет или фритате? Мигас са идеалното решение.

Мигас означава "трохи" на испански, а вариациите на това ястие се виждат в мексиканската и текско-мексиканската кухня, обикновено се състои от остатъци или остарели тортили, които се пържетрат в масло и се смесват с яйца и / или зеленчуци, месо и сирене.

Тази рецепта използва зеленчуковото и бобовото пълнене от рецептата за чилий такос, за да осигури полифенолите, известни с профилактиката на рака. Пакетът от яйца и сирене в протеина, калций и мека текстура, както и чипсът на тортила добавят лека криза. Това е ярко оцветено и богато на хранителни вещества хранене с разнообразна комбинация от текстури.

Съставки

подготовка

1. Пуснете яйцата в средна купа и ги разбийте с мивка или вилица, докато ги комбинирате. Разбъркайте в сиренето. Добавете тортилата и ги оставете да се накиснат в яйчната смес за 1 минута.

2. Загрейте средно тиган на средно висока температура. Добавете маслиновото масло и сместа от яйце-сирене-тортила и разбъркайте с шпатула, докато 3/4 от нея се приготвят.

3. Добавете китайския тако за пълнене и продължете да се разбърквате още една минута или две, докато всичко се нагорещи и изпече.

4. Натрупване върху плочи и сервиране. Горещ сос по избор.

Варианти и замествания на съставките

Търсите ли по-ниско съдържание на наситени мазнини от чедър сирене? Опитайте една супена лъжица обикновен, без мазнини гръцко кисело мляко на мястото на сиренето. Обикновеното гръцко кисело мляко също е по-високо в протеини и калций от чедър сирене, но все пак ще осигури гладка и топла текстура.

Ако не искате кризата на тортила чипс, използвайте меки царевични тортили от същата рецепта chili taco . Разбийте тортилата в 1/2 инчови парчета и ги поръсете в сместа за по-мека текстура.

Съвети за готвене и сервиране

Сдвояване със сезонен плодов съд за най-доброто съчетание на сладка прохлада и чубрица, за да започнете деня си.

Все още ли остават съставки? Превърнете тази рецепта в супена лъжица за вкусна и питателна закуска, обяд или вечеря. Използвайте цяла пшеница или направете своя собствена с цялото пшенично брашно. Прескочете чиповете тортила, изсипете китайското дърво и печете от 45 до 50 минути.