Списък с хляб без глутен (Plus Hams to avoid)

Кои марки шунка са безопасни, когато сте без глутен?

Повечето производители на шунка са склонни да съобщят, че техните хамбургери не съдържат глутенови съставки , но те не са склонни да заявят, че задължително отговарят на приетото определение за "без глутен" (съдържащо по-малко от 20 части на милион глутен ). Това е така, защото шунката не винаги е безопасна на безглутенова диета - гликетите могат (и често правят) да съдържат глутенови съставки, а самото месо може да бъде подложено на кръстосано замърсяване с глутен при обработката.

Въпреки това има няколко производители на шунка, които ще гарантират, че продуктите им са без глутен, включително две, които са сертифицирани без глутен : Dietz & Watson и Jones Dairy Farm. Ако сте особено чувствителни към следи от глутен, може да искате да се придържате към тях.

Независимо от нивото на чувствителност винаги прочетете съставките на всяка купа, която купувате, тъй като глазучните пакети често съдържат глутен (ако имате съмнения, изхвърлете го и направете своя собствена с рецепти, използвайки списъка, включен по-долу). Съществува и шанс, че самата шунка ще включва проблемна съставка.

Също така имайте предвид, че този списък се отнася само за САЩ; шунката, продавана в други страни (дори от една и съща фирма или марка), може да има различни съставки и различни производствени процедури.

Списък на глутенови хлябове (плюс някои, които не са без глутен)

Ето моят изчерпателен списък на производителите на шунка в САЩ и техния статут на глутен:

1) Броня

Подразделение на John Morrell Food Group, Armor продава повече от дузина различни видове шунка, вариращи от деликатно шунка до цели шишарки. Говорител на Джон Морел ми казва, че компанията не използва съставки с ечемик, ръж или овес, но в някои продукти използва пшеница. Етикетът ще разкрие дали има съставки на пшеница, казва тя.

Споделените линии може да са проблем: дори ако продуктът от шунка изглежда несъдържащ глутен от съставките, той все още може да се прави на общи линии, казва тя, въпреки че компанията следва протоколи за почистване, за да сведе до минимум кръстосаното замърсяване. Следователно, трябва да използвате само шкурка Armor, която не съдържа съставки на пшеница на етикета.

2) Beeler's

Базираната в Айова компания Beeler продава няколко различни вида шунка, включително кокали и обезкостени необезпечени сортове. Говорителят на компанията Джули Бейлер казва, че всички продукти на Beeler се произвеждат в обект без глутен без глутенови съставки. Компанията се гордее с това, че прасетата се отглеждат естествено в среда, в която те могат да общуват и да имат достъп до открито пространство без антибиотици или хормони на растежа.

3) Главата на глигана

Цялата главичка на глиганите, както и месото, включително широката гама от продукти от шунка, са без глутен, според компанията. Ако търсите списък с общ глухар без глутен, можете да го намерите тук. Най-добре е да купите Cap Boar's в оригиналната опаковка, защото рискът от кръстосано замърсяване с глутен е висок, ако сте го нарязали на делимера.

4) Буба на Broadbent

Broadbent's, която се намира в Кентъки (дома на отлична шунка, както някои биха казали), прави както "страната", така и "градската" хамс.

Въпреки това, един представител на компанията ми казва, че Broadbent's не тества за глутен или да прави каквито и да било претенции, които не съдържат глутен. Той прави някои продукти, които съдържат глутен.

5) Бътънбол

Butterball прави по-нискомаслена пуйка шунка, която обикновено се продава в секцията deli. В страницата на Често задаваните въпроси на компанията се посочва, че само два продукта Butterball (едно разнообразие от кюфтета и замразена пуйка) съдържат глутен. Поради това можете да приемете, че пуешкото бутче Butterball не съдържа глутенови съставки. Въпреки това, компанията не тества за следи от глутен.

6) Шунката на готвача

Кук не прави нищо друго освен шунка и говеждо гърди.

Според страницата на Често задаваните въпроси на компанията "производствената цел за всички местни продукти на Cook е, че те са без глутен". Cook's уточнява, че всички съставки, използвани при производството на шунка, са без глутен, но компанията все още предупреждава, че доставчиците му могат да променят формулировката си, без да кажат на Кук напред. Въпреки това, тази компания изглежда доста усърдна, когато става въпрос за изработване на глутен без гюмове.

7) Дакин Фарм

Фирмата Dakin Farm, базирана във Върмонт, има както кости, така и кости, някои от които са нарязани на спирала. Той продава и шунка пържоли и пържоли. Според компанията, сортовете, които не са в спирала, се считат за без глутен. Те включват: обезкостено дребно шунка, обезкостено полу шунка, полусмукане с кости и цяла шунка с кости. Спираловидно нарязаните сортове не се считат за безглутенови поради техните глазури.

8) Диц и Уотсън

Dietz & Watson е сертифициран от асоциацията Celiac Sprue Association (CSA), която изисква продуктите да тестват под 5 части на милион глутен (понастоящем най-ниското ниво на наличните търговски тестове). Компанията има много опции за шунка без глутен, които се предлагат както в магазина за деликатеси, така и в отдела за месо, включително шунка с пчелен мед, пушена шунка от черна гора, хамбург от хайвей, хайвер от ябълки и доматен и базилов шунка.

9) Eckrich

Това е друго подразделение на John Morrell Food Group. Подобно на охлювите на Armor, Eskrich hams ще разкрие всяка добавена пшеница на етикета, въпреки че може да има риск от кръстосано замърсяване. Компанията не използва ечемик, ръж или овес в продуктите си.

10) Фермер Джон

Тази марка, подразделение на Hormel, прави няколко различни цели и половина обезкостени консерви. Според Hormel, конфитюрите не са без глутен.

11) Земеделска земя

Земеделската земя предлага голямо разнообразие от конфитюри и продукти от шунка, като повечето от тях се показват в списъка на компанията, който не съдържа глутен. Трябва да проверите повторно продукта, който се интересувате от покупката, за да сте сигурни, че е добре. Декстрозата, използвана в консервите на земеделската земя, е от царевица, според говорител.

12) Gwaltney

Gwaltney прави няколко различни спирала нарязани на цял шунка, включително мед остъклени и кафяви захарни аромати. Според компанията всички глутенови съставки, използвани при производството на хамбург, ще се наричат ​​по име (пшеница, ръж, ечемик или овес) върху етикета на продукта. Гуълтни не прави тестове за глутен.

13) Hatfield

Списъкът на продуктите, съдържащи глутен, включва само една шунка: Bourbon BBQ Ham Steak. Това може да бъде произведено на същите линии като продуктите, съдържащи глутен (въпреки че линиите се почистват старателно между продуктите), според представител на компанията. Тъй като Hatfield също произвежда многобройни продукти, които съдържат глутен, препоръчвам предпазливост с тази шунка.

14) Farm Hillshire

Hillshire Farm, подразделение на Hillshire Brands (която също притежава франка на Ball Park, сладкиши Сара Лий и колбаси на Джими Деан), продава няколко различни вида пушена шунка. В момента Hillshire Brands маркира само малка шепа продукти, като без глутен (нито един от тях не е от Hillshire Farm). "Ние не популяризираме или удостоверяваме, че някой от другите ни продукти в момента не съдържа глутен, тъй като ние не тестваме глутен", казва представител на компанията. Въпреки това, Hillshire Brands е в процес на определяне кои от продуктите му ще се квалифицират като безглутенови и трябва да излязат с повече етикетиране в бъдеще.

15) Holiday Ham

Тази компания произвежда бутилки за поръчка по пощата и ястия от пуйки, които тя изпраща навсякъде в САЩ Според говорител на компанията, никой от продуктите на Holiday Hams не съдържа глутенови съставки. Шунките не се изпитват за глутен.

16) Хелоуин

Тази верига магазини за франчайзинг ренлизират своята глазура преди години, за да го направят без глутен. HoneyBaked Ham заявява на страницата си "Често задавани въпроси", че подписът "Месо" - "HoneyBaked Ham", нарязан и остъклен Турция и "Hickory Boneless Ham" - всички се считат за без глутен. Въпреки това, предупреждавайте, че много хора са съобщили за реакции към тези продукти в миналото. Независимо от това дали виновникът е глазурата (проверете отново съставките на глазурата - хората са съобщили за намиране на "пшеница" в списъка, въпреки че шунка е трябвало да бъде без глутен), кръстосано замърсяване на съставките или проблеми при отделните франчайзи , внимателно потърсете при закупуването на HoneyBaked Ham.

17) Хормел

Хормел поддържа този списък на продуктите "с формули, които не съдържат глутен под формата на пшеница, ръж, овес и ечемик" (имайте предвид, че въпреки че е означен като списък без глутен, той не разглежда кръстосано замърсяване). Списъкът включва: шунка Hormel Chunk, шунка DiLusso, консерви Hormel Black Label консерви, Hormel Cure 81 шунка и шунка, Hormel шунка, няколко салати от шунка, продавани като обяд (Hormel Black Label, шунка, и шунка пържоли, Hormel Natural Choice варено делско шунка, мед дел шун и пушена дел шунка), и Jennie-O Turkey съхранява хладилни пуйки шунка. Винаги проверявайте етикета, тъй като съставките могат да се променят.

18) Млечна ферма на Джоунс

Jones Млечна ферма прави цели шунка плюс опаковани шунка резени и пържоли. Компанията е сертифицирана от Службата за сертифициране без глутен (GFCO), която изисква всички продукти да съдържат по-малко от 10 части на милион глутен. Jones Dairy Farm също е поддръжник на още две други целиаки организации: асоциацията "Celiac Sprue" и асоциацията "Celiac Disease Association". Проверете списъка без глутен на Джоунс за настоящите опции за шунка.

19) Легенда в Кентъки

Тази компания е дъщерно дружество на Specialty Foods Group Inc. Kentucky Legend ще маркира храни, които счита за безглутенови; понастоящем единствените варианти за шунка, обозначени като безглутенови, са шунките и полуготовата захар. Другите (с подобни съставки) вероятно са подложени на известен риск от кръстосано замърсяване при обработката.

20) Умивалня на Нодин

Nodine's прави "занаятчийски хамс", с опции за кокали, обезкостени, пушени ябълки, спирала и шунка. Те се считат за свободни от глутенови съставки и естествено са пушени. Два продукта на Nodine (ирландски и английски бански) съдържат глутен.

21) Пуешко месо от Нювек

Nueske's, базирана в Уисконсин, продава пушени хамбургери, парти опаковки, включващи кошница за шунка и шунка. Страницата с често задавани въпроси на компанията съобщава, че всичко, което Нюске прави (което ще включва шунката, но не и други компоненти на фирмените пакети или кошници за подаръци), е без глутен.

22) Смитфийлд

Това е огромен производител на конфитюри. Повечето от конфитюрите, които са лесно достъпни в моя местен магазин за хранителни стоки идват от Smithfield. Хановете на шунка, включени в уебсайта на Smithfield, включват Pecan Praline и Caramel Apple (без да споменаваме Crunchy Glaze на Паула Дийн). Смитфийлд не поддържа списък без глутен, но представител за обслужване на клиенти твърди, че компанията ясно ще идентифицира глутенови съставки на етикетите. В допълнение, Smithfield работи по премахването на употребата на глутен и други алергени в продуктите си и повечето от преработвателните му предприятия вече не съдържат глутен. В случаите, когато е налице загриженост за кръстосаното замърсяване, Smithfield използва програма, която включва измиване на цялото оборудване и смяна на лични предпазни средства, с документирана проверка между алергенни и неалергични съставки.

23) ферми на Wellshire

Удобствата на глутеновите шунки на Wellshire Farms (намиращи се в неговата база за търсене с алергии) включват както деликатеси, така и хамбургери за вечеря. Фирмата е специализирана в храни без алергени и избягва използването на нитрати / нитрити. Той също така произвежда свинско отгледано от човека.

24) Райт

Райт, дъщерно дружество на Tyson Foods, Inc., продава чаши под своя собствена марка и под марката Corn King. Представител на Tyson ми казва, че компанията ще посочи ясно етикетите на всички съставки, съдържащи глутен. Продуктите могат да бъдат обработени на общи производствени линии, но те се почистват между пистите, казва тя.

Слово от

Вероятно не мислите за шунка като преработена храна (преработените храни имат по-висок риск от кръстосано заразяване с глутен). Но шунката е по-вероятно да има глутенови съставки или да е била кръстосано замърсена с глутен, отколкото прясно свинско месо, например.

Ако имате марка шунка, която харесвате и не сте имали реакция, се придържайте към нея. Но ако сте новодошли в диетата без глутен и търсите най-сигурната възможна шунка, най-добре е да изберете такъв, който е сертифициран без глутен, като например Dietz & Watson и Jones Dairy Farm.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.