Интервален таймер на Гимбос

Инструмент за трениране на интервали

Интервалното обучение и обучението по вериги са фантастични начини да добавите интензивност и разнообразие към вашите тренировки. Няколко от нашите тренировки за ходене включват интервали от по-бързо и бавно ходене. Но откъде знаеш, когато си в края на интервал? Докато може да сте в състояние да настроите аларма на часовника или крачкомера, аз открих, че Gymboss е много подходящ приспособление, което улеснява настройването на две интервали на алармите.

Също така оценявам, че той е вибрирал, както и е бил потиснат.

Как работи интервалният таймер на Gymboss

Можете да скъсите таймера на Gymboss на талията си като крачкомер или да го носите в джоба си. Можете да зададете един или два интервала пъти и те да се изпълняват последователно. В края на интервала ще звучи и / или ще вибрира. Има две настройки за силата на звука и можете да изберете дали да звучи за 1, 5 или 10 секунди. Тъй като често ходя да слушам моя IPod и слухът ми не е такъв, какъвто беше, аз открих, че функцията на вибриране е много ценна. Не можах да пренебрегна вибрацията. Това е голямо предимство пред настройването на Вашия спортен часовник или крачкомер, който може да звучи, но не и да вибрира.

Вземете например вариацията на Threshhold Walking Workout с ходене на аеробична скорост в продължение на 8 минути, последвано от двуминутен по-бавен период, повтарящ се три до четири пъти. Зададохте аларма на Гимбос за осем минути и аларма за две минути.

След като се загреете и може би спрете за разтягане, започнете Gymboss и влезте в първия интервал. В края ще изсвири / вибрира и ще забави за двуминутния интервал. Когато пише / вибрира отново, вдигате темпото за следващите осем минути. Той ще повтаря този цикъл непрекъснато, или можете да го програмирате да спре след определен брой повторения.

Намерих настройката и работата, за да е лесно. Недостатъкът е, че той не съхранява различни настройки за тренировка, така че ако искате да преминете към икономичната тренировка на следващия ден, трябва да го програмирате за деня, в който искате да го направите.

Функция на хронометъра, но без таймер за лампа или памет

Гимбос може да функционира и като хронометър. Просто изберете функцията на хронометъра и я спрете, стартирайте и я възстановете, за да я използвате като хронометър.

Долна линия на Gymboss

Бях доволен от Гимбос за интервал от време. Виждам, че го използвам за интервални ходене на тренировка, както на открито, така и на открито. Аз също мисля, че ще бъде много ценен за времето на домашна тренировка верига. По принцип бих търсил функцията за сигнализиране на интервала на моя съществуващ спортен часовник, крачкомер или сърдечен ритъм, вместо да купувам еднопосочно устройство (всъщност, двойна цел, тъй като е и хронометър).

Но функцията вибриращ сигнал е за мен, защото не мога да се справя с повечето други устройства. Акутността ми на слух избледнява, така че сигналът за вибриране е много полезен.

Gymboss също така прави Gymboss MAX, който съхранява до 25 различни интервали.

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.