Без глутен и без млечни продукти Tempura Batter Recipe

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 325

Мазнини - 3g

Carbs - 63гр

Протеин - 8g

Общо време 20 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 4 (за половин килограм храна всяка)

Това без пшеница, без глутен и млечни продукти Tempura е направено от оризово брашно по традиционния начин. (Тези дни обикновено се произвеждат от пшенично брашно.) Това тесто съдържа многофункционално покритие, което е добро за пържене на морски дарове, малки парчета пиле и много видове зеленчуци.

Посочих оризовото брашно за това, но всяко брашно без пшеница с ниско съдържание на протеини ще работи. Направих това с брашно от просо, царевично брашно и диво оризово брашно.

Вижте раздела за кулинарни Tempura зеленчуци, по-долу, след указанията за рецепта.

Съставки

подготовка

  1. В купа смесете заедно 2 големи стайни температурни яйчни белтъка и 1 чаша ориз или друго не пшенично брашно. Бавно добавете брашното, докато яйцето се абсорбира напълно. В този момент сместа трябва да е буйна.
  2. Много бавно, разбърквайте с приблизително 1 чаша прясна вода, докато тестото е гладко и лесно се разбърква, но все пак достатъчно дебело, за да покрие гърба на лъжица, когато го повдигнете. Структурата трябва да е леко по-бърза от палачинката. Сезонна тесто много щедро със сол и черен пипер.
  1. За да запържете, драги месо, морски дарове, изцедени и кубчета тофу, или зеленчуци в малко количество от същото брашно, което сте използвали за тесто. Изсипете излишното брашно и натопете в сместа Tempura. Изсипете излишното тесто и се запържете в неутрално вкусно висококачествено олио за пържене, като рапица, царевица, шафран, фъстък или слънчоглед, докато тестото е златисто-кафяво от всички страни.
  2. Извадете от маслото и изцедете хартиените кърпи, преди да сервирате горещо.

Какво представлява Tempura?

Темпура е японска специалност от късчета риба, зеленчуци, месо или домашни птици. Tempura може да се сервира като предястие, предястия или основно ястие.

Когато правите Tempura Batter

Сетсуко Йошизука казва: "Добре е да се използва студена / ледна вода [или друга течност] за тестото [tempura]. Това е важно, за да не се абсорбира прекалено много масло".

Тя съветва също така да се направи тестото преди пържене tempura. Не е препоръчително да го правите преди време.

Готварство Tempura Зеленчуци

Зеленчуците с дълги времена за готвене, като сладки картофи и големи парченца броколи, се възползват от предварителното подхранване преди пържене, тъй като времето за пържене може да не е достатъчно дълго, за да ги приготви за нежност.

За да разпръснете зеленчуците, ги пригответе за кратко в кипяща вода, докато цветът им не е много ярък.

(За повечето зеленчуци това отнема само няколко минути.) Извадете незабавно и потапяйте в ледена вода. Подсушете с хартиени кърпи, преди да пристъпите към рецепта.

Забележка: Тази рецепта прави достатъчно тесто за готвене около 2 килограма рибни филета или пиле филе, или 1 1/2 килограма тофу , миди, каламари или зеленчуци на по-малки парчета.