Сладка и солена какао-бери попкорн рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 90

Мазнини - 3g

Карби - 14гр

Протеин - 2g

Общо време 13 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 3 мин
Сервирания 3 (по 2 чаши всяка)

Попкорн е недооценена възможност за пълнозърнест глутен . Да, това всъщност се брои като цяло зърно сервиране!

Върхът в тази версия е сладък, солен и остър - всичко, което искате в лека закуска. Тази рецепта прави достатъчно какао-ягодов прах за няколко партиди от пуканки. Когато можете да направите пуканки с чист въздух в микровълновата фурна в рамките на минути, ще искате да имате много подправки на ръка за бърза закуска.

Съставки

подготовка

  1. Поставете ягоди в кухненски робот и смилайте в фин прах.
  2. Добавете какао на прах, прахообразна захар и щипка сол към кухненския процесор и пулсирайте, за да комбинирате; заделени.
  3. За да направите пуканка, поставете ядките в чанта за хапки за кафява хартия и сгънете горната част, за да затворите.
  4. Поставете в микровълновата фурна и гответе на високо за около 2 минути.
  5. Изсипете топъл пуканки в голяма купа.
  6. Дъжд с разтопено масло, след това се разбърква с 2 супени лъжици какао-ягодоплодни прахова смес. Сервирайте незабавно.

Варианти и замествания на съставките

Този пуканки е абсолютно вкусен, подправен с нищо или нищо. Вместо сместа от какао-ягодоплодни се сервирайте със сол, пресни билки и лимонова кора, или тире от пушена червеникавочервена капия и мед.

Съвети за готвене и сервиране

Потърсете изсушени чрез замразяване плодове в местния магазин за хранителни стоки в производствената част или в ястието с ядки и закуски.

Тъй като много популярни солени закуски се правят с глутен, пуканки предлагат лесна за употреба алтернатива. Осъществяването на пуканки в микровълновата фурна дава възможност за прясно лечение без добавена мазнина от масло, плюс купуването на ядки е много по-достъпна от закупуването на предварително опаковани микровълнови торбички.

Тъй като всяка микровълнова е различна, времето за готвене може леко да се различава. Дръжте ушите си отворени и поп, докато звукът, който чувате, става много разпространен и рядък. Не се опитвайте да поставите повече от 1/4 чаша ядки в торбичката, тъй като това може да доведе до разкъсване на торбата в микровълновата фурна.