Наздраве! Интелигентни начини да се наслаждавате на алкохола

Как да бъдем по-увлекателни Sipper

Много хора вярват, че това е всичко или нищо, когато става дума за алкохол и загуба на тегло. Това е така, защото самият алкохол е калоричен - има 7 калории на грам алкохол, което го прави по-калорично от въглехидратите и протеините (всеки от които съдържа 4 калории на грам). И ако отидете за коктейл фрофру, като маргарита, piña colada или всяка друга напитка, приготвена със захарни сиропи, миксери и / или ликьори, може да се вдигате 300-400 калории ... или повече!

Това е много калории, които да отделите за нещо, което наистина не задоволява апетита ви; изследванията показват, че течните калории не ви запълват като хранителни калории. Така че, след като сте хвърлили надолу тази 300 калорична свлачище, все още може да се чувствате гладни. Олеле!

И има трета стачка: пиенето води до по-ниски задръжки. Знаете колко по-трудно е да прехвърлите картофените кожи или да ходите по тези крила, след като се насладите на коктейл (или два).

Но има добри новини: Щастлив съм да съобщя, че можете абсолютно да се насладите на алкохола - дори когато се опитвате да отслабвате. Трикът е да пийнем умни. Използвайте тези съвети, за да се насладите на любимите си алкохолни напитки, без да се пренебрегвате.

Захапете преди вашата напитка. Имате лека закуска преди да пиете. Малка храна в корема може да помогне да заличи опияняващите ефекти на алкохола.

Изберете най-тънките глътки. Изберете коктейл с ниско кал. 5-унция чаша вино (бяло или червено) или шампанско има само 120 калории.

Или нарязайте вашето бяло вино с продавач, за да направите спиртьор за вино само за 70 калории. Светлата бира има само 100 калории (което ви спестява около 50 калории при редовно приготвяне). Изстрел от водка, смесена с клуб сода и блясък от сок от червена боровинка, отива за около 100 калории. Продължавайте да я държите тънък.

Изпийте едно питие. След като се насладите на коктейл, отпийте безалкохолна напитка без калории, като клуб сода с вар, преди да решите дали да имате друг. Това ще ви помогне да забавите темпото на консумацията на алкохол и с газирана напитка в ръка, все още можете да се чувствате общителен. И ако хоствате, не се колебайте да си направите собствен макет.

Тост за вашето здраве. Средствата за защита на сърцето са свързани с една алкохолна напитка за жени или две за мъже. Умереното пиене може да намали риска от коронарна артериална болест и да намали риска от смърт от сърдечни заболявания. Той също така може да повиши добрия холестерол (HDL).

Но втората чаша (или третата, за мъжете) може да отрича тези положителни ефекти. Имайте предвид, че алкохолът също е показал, че увеличава риска от някои видове рак. Ако сте изложени на риск от рак на гърдата, говорете с Вашия лекар.

Също така, според списанието " Circulation" на American Heart Association, е доказано, че умереният прием на алкохол намалява риска от развитие на диабет тип 2 със средно 30% в сравнение с ниндринкери или тежки пиячи. Като се има предвид това, ако в момента не пиете, не ви препоръчвам да започнете да намалявате риска от диабет.

И ако вече имате диабет, говорете с Вашия лекар дали е безопасно да консумирате алкохол.

Ограничете вашите либерации. Отново, придържайки се към ограничението за едно питие за жени, две напитки за мъже, не само ще помогне да запазите калориите под контрол, но също така ще ви позволи да извлечете ползите за здравето, които споменах по-горе. Повече не е по-добре, когато става дума за алкохол, тъй като пиенето може да увеличи риска от високо кръвно налягане, високи триглицериди и дори остеопороза.

Плюс това, твърде много алкохол може да пречи на съня. Може да сте способни да кипнете лесно след като почукате няколко напитки, но когато нивото на алкохол в кръвта падне, много хора често се събуждат и се борят да се върнат в сън.

Разплитайте селективно. Ако искате да стигнете до втора чаша (или трета, за мъже), направете го само при специални случаи или за бутилки, които са прекалено добри, за да устоите.

Джой Бауер, MS, RDN, CDN, експерт по здравето и храненето за шоуто на NBC Today и основател на Nourish Snacks. Последната книга на Джой е " От нездравословна храна до радостна храна" .