Сладки и тънки кленови печени корени зеленчуци

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 197

Мазнини - 4гр

Въглехидрати - 40гр

Протеин - 3g

Общо време 45 мин
Подгответе 15 минути , пригответе 30 мин
Сервирания 4 (по 1 чаша всяка)

Тези сладко-сладки и остър зеленчуци са не само чудесни странични ястия, но могат да се добавят към салатите или да се прибират в готвени нискозърнести зърна FODMAP като квино, ориз или елда грис, за да ги оживеят. Триковете, които добавят вкуса, са с висока топлина и печене в един слой, за да се постигне максимален контакт с горещия тиган.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 425F. Спрей 2 големи листа за печене с печен спрей или палто с масло.
  2. Нарежете всеки зеленчук на 1 ½ х ½ инча дебели парчета. Нарязването на зеленчуците в парчета с еднакви размери гарантира, че те ще готвят по същия начин.
  3. Поставете зеленчуци в купчини в центъра на всеки лист за печене. Дъжд с втечнено с чесън масло и хвърляне на козината. Поръсете с мащерка, сол и черен пипер и отново хвърляйте. Разстелете зеленчуците в един слой върху листовете за печене. Поставете в средата на фурната и печете докато зеленчуците са дълбока златисто кафява на дъното, 20 до 25 минути.
  1. Докато зеленчуците се печене, комбинирайте кленов сироп и балсамов оцет в малка купа.
  2. Извадете тигана от фурната и сместа на сместа от кленов оцет равномерно върху зеленчуците, след това завъртете парчетата, за да покриете. Завъртете парчетата зеленчуци, така че една нечервена страна да е обърната надолу по тавата.
  3. Върнете тигана в пещта и го изпечете, докато сместа започне да барабан и най-вече намалява, 5 минути. Разбъркайте парчетата зеленчуци, за да покриете със сиропната смес. Отстранете парчетата, които се появяват в опасност от изгаряне, и връщайте останалата част в пещта, за да печете, докато сместа изсъхне, от 3 до 4 допълнителни минути.
  4. Премахнете зеленчуците от тигана, докато сте все още твърде топло, тъй като те могат да се придържат малко, когато са хладни. Сервирайте топли или на стайна температура.

Варианти и замествания на съставките

Тази техника има голямо разнообразие от приложения за приготвяне на вкус на зеленчуци с ниско съдържание на FODMAP - опитайте ги с бели картофи, копър, зеле или камбанови пиперки.

Заменете любимите си билки за мащерката.

Розмарин, риган или копър са други възможности.

Съвети за готвене и сервиране

Печете зеленчуци, за да подобрите вкуса си, преди да ги добавите към всяка чиния, от супа до зърнена купа.