Веган без глутен пица

Изберете замразено удобство или направете своя собствена

Ако обичате пицата, но сте след като не съдържате глутен веган диета, не се отчайвайте: всъщност имате няколко възможности.

Четири производители вече правят голямо разнообразие от замразени безглутенови вегански пици, предлагащи максимално удобство с много разнообразие. Също така можете да направите своя собствена вегетарианска безглутенова кора, като използвате смес от глинени пици и след това го залейте с вашия избор на зеленчуци.

Чувствате се по-приключенски? Опитайте да си направите своя собствена веганска глутенова пица от нулата, като използвате печени зеленчуци или соеви "cheeze" продукти от магазина. Просто се уверете, че всяко заместител на сирене, който използвате, също е без глутен (повечето от тях са, но винаги проверявайте съставките).

Ето какво предлагате във веганската глутенова пица:

1 - Кухнята Веяни от Пепеляшка без глутен на Ейми

© Amy's Kitchen

Amy's Kitchen прави разнообразие от безглутенови пици, включително четири, които са безглутенови и вегани.

Пещерата за песто на компанията включва моята соя "cheeze" от моцарела и рикота, заедно с оризовата кора, базирана на органично сладко оризово брашно, органични картофи и органична тапиока. Това е завършено с домашно песто, слънчогледови домати и броколи.

Спаначната пица на Ейми включва същата оризова основа, покрита с органичен спанак и без млечни продукти, соева моцарела и рикота "cheeze", плюс италиански сос за пици.

И накрая, Ейми прави една печена вегетарианска пица, която не съдържа зеленчуци с глутен и сервира обикновена пица без глутен. Печена зеленчукова пица разполага с мариновани органични гъби shiitake, печени червени чушки, сладък лук и артишок сърца на върха на оризовата кора с биологично зехтин и натрошени домати.

Компанията тества продуктите си, за да се увери, че съдържат по-малко от 20 части на милион (ppm) глутен.

| Повече ▼

2 - BOLD Органични вегански пици

© BOLD Organics

BOLD Organics прави две вегани и безглутенови замразени пици: пица "сирене" и пица за любители на зеленчуци с органични печени червени чушки, жълт лук и гъби на shitake.

И двете пици използват алтернатива на сиренето моцарела, която е продукт на базата на тофу. Просто не забравяйте да не вземете една от останалите им безглутенови пици, които са покрити с месо или една от техните пици, съдържащи глутен - често наблюдавах редовните пици на BOLD Organic, показани във фризера точно до глутена - безплатни опции.

Компанията е сертифицирана с безглутенова добавка от асоциацията "Celiac sprue" (CSA), която изисква тестване под 5 части на милион. Тя също така е сертифицирана за органични и проверени не-ГМО.

| Повече ▼

3 - Веганска пица без глутен от Daiya

& # 169; Daiya

Daiya предлага осем различни разновидности на безглутенови вегански замразени пици: пиперно-стил, върхов, месов любовник, спанак и гъби, любовница на череша, маргирита, печен зеленчук, гъби и печен чесън.

Основана през 2009 г., Daiya е специализирана в храни без глутен, без алергени. Всички продукти са без седем големи алергени, включително: пшеница / глутен, мляко / млечни продукти, соя, яйца, фъстъци, риба и ракообразни. В допълнение, всички продукти на Daiya са сертифицирани като вегани, а вегетарианската пица без глутен от производителя не е изключение.

Пиците включват "хрупкави" стил без глутен, направена от нишесте от тапиока, кафяво оризово брашно, картофено нишесте, ленено семе, тръстикова захар, мая, псилиум и ксантанова смола. Те съдържат доматен сос, както и подписаната от Daiya подложка "cheeze", направена от нишесте от тапиока, масло от канола, пресовано от генно модифицирани организми, кокосово масло, изолат от грахови протеини и неактивни дрожди.

Продуктите на Daiya отговарят на стандартите, които не изискват глутен и изискват по-малко от 20 части на милион глутен.

| Повече ▼

4 - Цели храни 365 Веган без глутен замразена пица

Copyright © Whole Foods Inc. Всички права запазени © Whole Foods Inc.

Гигантската верига за здравни супермаркети Whole Foods произвежда замразена пица от веган без глутен като част от своята 365 къща марка. В пицата не се използва изкуствено "сирене" - напротив, то е покрито с печени зеленчуци.

"Whole Foods" прави своята "вегетарианска" безглутенова замразена пица като "без глутенови съставки", а не като "без глутен", защото не се тества за замърсяване с глутен и се произвежда в съоръжение, което също произвежда продукти на основата на глутен. Въпреки това компанията съобщава, че използва "добри производствени процедури", за да предотврати кръстосано замърсяване.

| Повече ▼

5 - Смеси от пикантни печени вегански глутен

Copyright © Namaste Foods LLC. Copyright © Namaste Foods LLC

Ако искате да направите своя собствена пица без вегетарианска глутен, можете да експериментирате със смеси на глитен без пици. Няколко от тези смеси не съдържат животински съставки. Повечето се обаждат за добавяне на яйца и / или мляко, но трябва да можете да ги направите с яйца и млечни заместители.

Напитката на Namaste за пици без глутен може да се превърне във веган според указанията - продуктът включва кафяв ориз, тапиока, аромати и подправки и изисква добавяне само на масло и вода.

| Повече ▼

6 - Слово от

След като вегетарианска или вегетарианска диета без глутен може да бъде доста рестриктивна, тъй като частта от диетата, която не съдържа глутен, поставя много традиционни вегетариански и вегански храни извън границите (например, ще трябва строго да избягвате сеитана).

Въпреки това, тъй като все повече хора приемат тези хранителни промени, компаниите се стремят да направят удобни храни, за да помогнат, като тези безглутенови вегански замразени пици.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.