Рецепта за канела от чай

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 0

Мазнини - 0 грама

Carbs - 0g

Протеин - 0 грама

Общо време 6 мин
Подгответе 3 мин , готвяйте 3 мин
Сервирания 1

Канела е едно от най-старите известни подправки. Той има вкусен, естествено сладък вкус, който много хора обичат.

Канела е използвана в традиционната китайска медицина и Аюрведа за разнообразни здравословни условия от лошо храносмилане до настинки. Също така се казва, че има други ползи за здравето.

В традиционната китайска медицина канелата Cassia се използва за настинки, метеоризъм, гадене, диария и болезнени менструални периоди. Също така се смята, че подобрява енергията, жизнеността и кръвообращението и е особено полезно за хора, които са склонни да се чувстват горещи в горната част на тялото си, но имат студени крака.

В Аюрведа, канелата се използва като лекарство за диабет, лошо храносмилане и настинки и често се препоръчва за хора с каха аюрведа тип.

Това е често срещана съставка в чай ​​чай, и се смята, че подобрява храносмилането на плодове, мляко и други млечни продукти.

Въпреки че много хора обичат просто да поръсят канела на овесени ядки или ябълкови резени, като канела в чая е друга опция. Можете да намерите канела в чай ​​чай, или можете да си направите собствен канелен чай с тази рецепта.

Съставки

подготовка

  1. Поставете канела в чаша.
  2. Добавете вряла вода и покрийте стръмно за 10 минути.
  3. Добавете чайника. Стръмен за една до три минути.
  4. Подсладете вкус, ако желаете.

Вместо черен чай, можете да замените чай роойбос или чай от мед.

Опасения за безопасността

Хората, които приемат лекарства за диабет или каквото и да е лекарство, което повлиява нивата на кръвната глюкоза или инсулина, не трябва да приемат терапевтични дози канела, освен ако не са под лекарско наблюдение.

Приемането им заедно може да има адитивен ефект и да доведе до ниски нива на кръвната глюкоза.

Също така хората, на които е предписано лекарство, за да управляват кръвната си захар, не трябва да намаляват или да преустановят дозата си и да вземат канела вместо това, особено без да говорят с лекар. Неправилно лекуваният диабет може да доведе до сериозни усложнения като сърдечни заболявания, инсулт, бъбречно заболяване и увреждане на нервите.

Бременните жени трябва да избягват прекомерните количества канела и не трябва да ги приемат като добавка.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.