Има ли лесен начин да конвертирате грамове в чаени лъжички?

Трудно е да се намери конвертор за грамове и чаени лъжици, защото те са два различни типа измервания. Единият е масата, а едната е обем. В рамките на една рецепта, съставките варират според това колко маса е в единица обем и следователно колко грама са в една чаена лъжичка.

Проблемът на масата срещу обема

Грама е единица, която измерва масата, която е свързана с количеството вещество, което съдържа нещо.

Унции и килограми също са измервания на масата.

За тази цел масата и теглото са около едно и също нещо. Няма значение колко място заема нещо - един килограм пера ще заемат много повече място, отколкото един килограм стомана, но те все още имат маса (тегло) на килограм.

Една чаена лъжичка измерва обема, което е пространството, в което нещо се заема. Чаши, чаени лъжички и супени лъжици всички мерки за обем. Опитвайки се да конвертирате грамове в чаени лъжички е като превръщането на унции в чаени лъжички - всяка съставка ще бъде различна, така че един конвертор не може да конвертира всичко.

Погледнете разликата в масата спрямо обема в по-голям мащаб. Представете си, че имате две чаши с едно чаша, голяма вана с фъстъчено масло и торба с прахообразна захар, която седи на кухненския плот. Помислете за пълненето на една чаша с фъстъчено масло, а другата с пудра захар. След това си представете да ги вземете.

Ако направите това наистина, ще откриете, че чашата с фъстъчено масло е много по-тежка от чашата с прахообразна захар, въпреки че и двамата заемат същото пространство.

Подобни съставки имат различни грамове на чаена лъжичка

Назад на нивото на чаена лъжичка, съставките с подобен външен вид могат да имат различни тегла. Погрешното преобразуване може лесно да обърка цялата рецепта. Например една чаена лъжичка захар изглежда много като една чаена лъжичка сол. Но чашата лъжичка захар тежи около 4 грама, докато една чаена лъжичка сол тежи 6 грама.

Така че, онлайн конвертор за грама до чаени лъжички би трябвало да има голяма база данни с съставки. Тя не може да разчита на обикновена формула за преобразуване, като литри до галони или килограми до килограми.

Пример: Преобразуване на грама захар на чаени лъжички

Когато погледнете етикетите "Хранителни факти" на всеки опакован хранителен продукт, ще видите количеството захар, посочено там, в грамове. Проблемът е, че ако сте в САЩ, мозъкът ви вероятно мисли в чаени лъжички, така че е трудно да си представите колко захар е там на базата на теглото.

За да конвертирате грамове в чаени лъжици, в този случай ще трябва да знаете, че една чаена лъжичка гранулирана бяла захар е близо до четири грама. Така че, ако купите бутилка кола с 44 грама захар, можете да разделите 44 на 4, което е равно на 11 чаени лъжици захар. Това е много захар.

Разбира се, захарта в колата може да бъде в течна форма, като сироп от царевица с високо съдържание на фруктоза, вместо гранулирана захароза. Така че може да не е напълно точна, но може да ви даде представа колко добавена захар е в продукта.