Снегоходки за зимна тренировка

Ако можеш да ходиш, можеш да снегоходи

Снегоходките са чудесен начин да се насладите на зимна тренировка. За разлика от ски бягане или ски спускане, нямате нужда от уроци. Основната техника за ходене на снегоходки на нивото на земята е просто ходене, въпреки че ще имате по-широка позиция.

Оборудване за снегоходки

Модерните снегоходки са по-тесни, по-къси и по-леки от дългите дървени снегоходки.

Връзките се въртят, за да ви позволят по-естествена ходене по ходене. Разпънаха теглото си така, че да не удряте в снега с всяка стъпка (след като острите). Снегоходките са широко достъпни за под $ 100, като някои модели са под $ 50, далеч по-малко от ски оборудване.

Полюсите са незадължителни при показване, точно както са по избор при пешеходен туризъм. Ски пистите могат да ви помогнат да поддържате баланс, но не са необходими. Много колони за трениране идват със снежни кошници, фланецът може да се добави в края на полюса, така че да не потъне в снега. Можете да ги използвате за снегоходки.

Обувки: Можете да носите снегоходки с туристически ботуши, пътеки за обувки или снежни ботуши. Водоустойчивите или кожени обувки са най-подходящи за престояване на сухо и топло. Геймърите ви помагат да пазите снега от обувките си и да пазите панталоните си сухи.

Не е необходима ски каска, тъй като няма да се размивате надолу по склоновете с висока скорост. Но ако се насочите към зона, където може да има падащи скали или лед, шлем е добра идея.

Започване на снегоходки

Отидох снегоходки за първи път на екскурзия, организирана от моя треньор по фитнес. Спряхме в ски магазин, за да наемем снегоходки по пътя ни към снежни планински пътеки. Цената е под $ 15 на ден, включваща ски писти.

Снегоходките продължиха лесно с три ленти. Най-добре е да се намери сухо място, където да се изправи.

Носех снегоходките с водонепроницаеми обувки за ходене в Ню Баланс. След като снегоходките бяха включени, беше лесно да се движиш просто като ходиш. Единствената трудна част беше, когато успях да стъпя едно снегоходче върху другата и да се запъна.

Снегоходките стискат снега с вградени шпайкове на петите и петата. Шиповете ви позволяват просто да вървите напред, без да се подхлъзвате и без да използвате някаква изящна техника. Важно е да засадите снегоходката на повърхността, за да я хванете с котките.

Отивайки нагоре и надолу, използвате същите маневри като при ходене или туризъм. На екстремни склонове може да поискате да прокарате стъпки в снега и да вървите на всяка стъпка, докато я създавате.

Изгаряне на много калории

Showshoeing може да изгори над 1000 калории на час. Аз със сигурност почувствах добро натоварване и бързо се загрях, проличавайки слоеве след първата миля. При този темп на изгаряне на калории, ще потта без значение каква е температурата.

Скоростта може да бъде изненадващо подобна на обикновената пешеходен туризъм - покрихме 2.5 мили в около 50 минути. Едно пътуване на пет мили със спирка за обяд отне само три часа.

Мускулите, използвани за снегоходки, са подобни на тези, използвани при ходене и при туризъм в хълмист терен. Вашите flexors на тазобедрената става може да се чувстват по-скоро като тренировка и вашите четириколки могат да получат повече упражнения от обикновено в ходене поради повдигането с всяка стъпка.

Облицовка за снегоходки

Нанасянето на слоеве е важно, за да изтриете пот, да ви изолираме и да ви предпазим от сняг и вятър. Вътрешният ви слой трябва да е от вълнен плат. Средният слой трябва да е изолационен слой от вълна или руно. Външният слой трябва да е устойчив на вятър и да е водоустойчив или водоустойчив в зависимост от климата.

Шапка и ръкавици ще ви помогнат да се запалите. Слънчеви очила или ски очила ще предпазят главата ви и очите от слънчевите лъчи и снежните отблясъци. Не забравяйте слънцето - снегът ще отразява лъчите и ще ви изгори по-бързо.

Носете пакетче с вода, лека закуска и други важни неща за туризъм.

Мобилният телефон се препоръчва при зимни пътеки, макар че може да сте в зона без клетъчно покритие и батерията може да не трае толкова дълго в студа.

Намерих снегоходки чудесен начин да се наслаждавам на зимни пътеки без нужда от уроци. Използвайте го за страхотна зимна тренировка.