Плуване тренировки, които изграждат сила

Плуването обикновено се смята за сърдечно-съдова тренировка - това предизвиква сърцето и белите дробове, тъй като многократно пътувате по дължината на басейна, като сте вдигнали тези обиколки. Но гледане на плуване тренировки като само сърдечно-съдови продават дейността кратко. Когато пътувате през вода, всяко движение, което правите, работи срещу естественото съпротивление на самата вода - всяко натискане, всяко издърпване, всеки удар и удар изискват да изместите водата около тялото си и да го изтласкате от пътя.

Това само по себе си дава възможност да се подобри мускулната издръжливост. Това означава също, че можете да планирате тренировъчни практики, за да увеличите ефективността на тренировката за съпротива при плуване, като използвате инструменти и комбинация от обиколки и упражнения за телесно тегло, базирани на басейн, за да развиете допълнително силата си.

"За да спечелите сила, можете да правите различни неща", казва Ким Евънс, инструктор по фитнес и сертифициран групов фитнес инструктор, специализиран във всички форми на водна фитнес в Spring Lake Community Fitness и Aquatic Center. "Ако сте просто плуване обиколки, ще спечелите повече горна или долна сила на тялото, като разделите тренировката си, правите само тренировка на тялото на горната част на тялото и тренирате само долната част на тялото. "да преместите тялото си във водата във вертикално положение.Можете например да извършите движение на джогинг или ски бягане в плитки или дълбоки води, което е далеч по-малко рационализирано или ефективно от плуването, добавяйки много съпротива . "

И в двата случая Евънс посочва, че обикновените аксесоари за плуване, като рибарски лодки, плувки, плуващи лопати и дори ножове за басейни, могат да увеличат усилията ви за обучение за съпротива. Помислете за това - колкото по-ефективно се движите през водата, толкова по-лесно става тренировката.

По същия начин, колкото по-малко се движите през водата, толкова по-трудно става тренировката ви. Инструменти като kickboards и плуващи перки правят удара или движенията по-малко ефективни, като увеличават площта на тялото ви и ви принуждават да работите по-усилено, за да пресечете водата. Резултатът е по-строга тренировка за изграждане на сила.

Има много начини да включите силата на работа във вашето плуване. Помислете за следните предложения, а след това да получите креативни, докато развивате своя собствена плуване тренировки.

Lap плуване тренировка за изграждане на сила

PeopleImages / Гети изображения

За да придобиете сила чрез тренировка, която използва само плуване, е важно да се съсредоточите върху три неща: интензивност на тренировката, съпротивление и дизайн на програмата. Роб Джаксън, личен треньор, треньор по хранене и Ironman Athlete, предлага използването на плувки за плуване, като Power Paddles на Speedo, за да създадат повече съпротива при всеки инсулт.

"Повечето съпротивление изисква повече сила, за да ви пробият път през водата", казва Джаксън, добавяйки, че вашият формуляр наистина има значение. "Трябва да се уверите, че големите ластични мускули на гърба ви вършат голяма част от работата. Ако почувствате, че раменете ви са болезнени пред гърба си, вие плувате в лоша форма." Уверете се, че дърпате водата с гърба си, вместо да бутате с раменете си.

За да развие сила, особено горната сила на тялото, Джаксън предлага следната тренировка:

Според Джаксън, продължителността на тази тренировка ще варира в зависимост от това колко бързо сте. Общото покрито разстояние е 850 метра, така че ако сте средно плувец, който отнема около две минути и половина, за да покрие 100 метра, можете да очаквате да приключите тази рутина за 30 минути или по-малко.

Тегло и кардио тренировка за тренировка за изграждане на сила

"Добър формат за плуване в тренировки за силово трениране е да се разбъркате в кардио с упражнения с телесна маса", казва Кира Йънг, личен личен треньор и собственик на Red Pear Life, който осигурява плуване на тренировки на клиенти, които имат собствени басейни. Според Young, този тип формат помага да се запазят интересите на тренировките, като се разпада монотонността на продължителното плуване.

Young също посочва Speedo Push Plate като предпочитан инструмент за подводно съпротивление. "Плъзгащата планка може да се използва, за да придаде съпротива на повечето упражнения, които нормално бихте направили с кетълбел или гира, когато ги правите на сушата, като например гръдните преси".

Ако нямате достъп до Push Plate, можете да правите едни и същи упражнения с помощта на кикборд, въпреки че Push Plate прави тези упражнения малко по-управляеми с добре разположени дръжки и по-нестабилен дизайн. За разлика от тях, кричковете са по-трудни за запазване и по-трудни за запазване.

Младите обикновено имат клиенти, които правят един или два кръга на конкретен инсулт, последван от набор от физически упражнения, извършвани във водата. Въпреки това, за по-малко опитни плувци , тя подлежи на други водни упражнения, като тези, описани по-долу, на мястото на някои от обиколките. Ето една от рутинните й процедури:

"Изпълнете три до пет комплекта от цялата верига, в зависимост от вашето фитнес ниво", твърди Млад. "Чрез редуващи се упражнения можете да продължите да се движите, усилвайки тренировката, докато изгаряте повече калории и изграждате здравина." По този начин цялата процедура трябва да отнеме около 45 до 60 минути.