Паста с рецепта за прошуто, едамаме и моркови

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 364

Мазнини - 18 гр

Карби - 32гр

Протеин - 17g

Общо време 60 мин
Подгответе 30 мин , готвяйте 30 мин
Сервирания 5 (по 1 1/2 чаши всяка)

Тази колоритна паста, преливаща от зеленчуци, напомня на карборана, но с по-здравословен хранителен профил и по-лек вкус. Освен панделките, които могат да се приготвят по-рано през деня, това не е приготвящо ястие, така че може да е най-подходящо за събирания, които се въртят около кухнята.

Съставки

подготовка

  1. Вземете голям съд с осолена вода до кипене. Покрийте пота и загрявайте, за да задържате вода в къна.
  2. Отлепете морковите и отрежете корени. Дръжте здраво моркова в единия край и го поставете върху дъска за рязане. Поставете вашето зеленчуково одеалец по средата надолу по моркова и с много здраво налягане, направете един дълъг удар върху моркова до края, за да направите тънка лента. Повторете, завъртете и въртите морковото, докато е необходимо, докато целият морков се превърне в панделки. Повторете с втория морков. Задайте панделките настрани.
  1. Поставете царевично нишесте в средна купа и добавете вода. Разбийте, докато не останат бучки. Разбърква се в мляко и сметана и се оставя настрана.
  2. Подгответе прошутото, като нарязвате нарязаното месо на ленти, надлъжно, след това на кръстосано на 1/4-инчови парчета. В голяма 10- до 12-инчов тиган или санте тиган, загрявате 1 чаена лъжичка масло на средно-високо. Добавете нарязания прошуто и разбъркайте, докато не стане ясен, 3 до 4 минути. Извадете прошутото на чиния и го оставете настрани.
  3. Загрейте топлината под тигана до средата, добавете останалото масло и наклонете, за да покриете тигана. Разбъркайте млечната смес отново, за да смесите отново царевичното нишесте, и изсипете около 1 чаша. Разбъркайте, докато млякото започне да се сгъстява, точно под точката на кипене. Разбъркайте отново сместа от мляко и добавете към тигана.
  4. Разбъркайте в лимонова кора, босилек, едамаме, сол и черен пипер и продължете да го нагрявате, като разбърквате, докато млякото се смоли и сгъсти; не заври. Продължете да сипете, често разбърквайте в продължение на 2 до 3 минути, като намалите топлината, ако е необходимо.
  1. Добавете морковите панделки към соса и ги разбъркайте, за да ги разделите един от друг. Нагласете топлината, за да държите тигана при ниска температура.
  2. Докато едамамето се готви, добавете тестото към врящата вода в големия съд и го пригответе под алуминиево дърво (то ще готви още малко в следващата стъпка).
  3. Комбинирайте изцедените тестени изделия и соса в по-големия от двата контейнера и ги къпете на средно ниско, като се разбърквате понякога, докато се намали сосът и тестените тестени са нежни, още 2 до 4 минути. Разбъркайте 2/3 от прошутото в пастата. Разделете тестото равномерно върху 4 блюда и украсете всяка сервиса с останалото прошуто. Запържете всяко сервиране със сирене "Пармезан".

Варианти и замествания на съставките

Pancetta може да замести прошуто. Тъй като това може да бъде закупено вече нарязано на кубчета, това спестява една стъпка.

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте безглутенови тестени изделия .

Съвети за готвене и сервиране

Оформянето на панделките с моркови изисква малко практика, но е забавен начин да добавите красиви форми и цветове към ястията. След като се овладеят, те могат да бъдат използвани във всички видове ястия, от салати до зърнени пилафове.

Макароните се считат за "al dente", когато са нежна, но по-твърда (но не и твърда) в основата им. Пастата Al dente е донякъде дъгообразна.