Как да направите преса Kettlebell председател

Винаги ли е добре да седнете на работа? Когато става въпрос за тренировка на Кетълбъл , понякога да седите надолу може да ви подсили. Как така?

Kettlebell Chair Press е ефективна разработка на здравина и издръжливост на горната част на тялото, която изисква по-голямо участие на горната част на тялото от традиционната Standing Press.

В Standing Press краката предлагат допълнителна стабилност.

Включва повече от цялото тяло при завършване на асансьора. Kettlebell Chair Press изисква допълнителна стабилност на ядрото, като изважда краката от движението, изисквайки мускулите на горната част на тялото да работят по-усилено, за да преместят товара.

Настройвам

За да извършите Kettlebell Chair Press, застанете на няколко крачки пред здрава кутия или пейка и почистете две котлета със същото тегло в гърдите си в позиция Rack. След това се върнете обратно към кутията и седнайте върху нея, като държите краката здраво залепени на пода и горната част на тялото напълно изправена.

Гърдите се вдигат, раменете се изтеглят назад и надолу. Убедете се, че избраната кутия или пейка няма гръбналост, което прави мързеливата позиция. Без подкрепа на гърба, трябва да създадете собствена стабилност, като поддържате изправена поза.

Екзекуция

От това стабилно стартово положение, натиснете двете канални ленти отгоре, докато ръцете се издължат напълно в положение за блокиране.

Вземете пълна дъха, докато държите в горната си позиция, след това преместете леко глава и рамене, докато каничките падат до гърдите с остър издишване. Това е едно повторение.

Попълнете допълнителни повторения, докато завършите, след това се изправете и вървете няколко крачки напред, преди да спуснете котлетата на пода.

дишане

За максимална полза координирайте дишането си с движението.

  1. Започвайки от позицията на Рейк, вдишайте дълбоко в корема си и издишайте, докато компресирате гръдната си клетка и гръбначния стълб надолу, като зареждате пружина.
  2. Незабавно следвайте това компресиране с бързо издигане нагоре, вдишвате, когато гърдите ви "изпъкват" нагоре.
  3. Завършете пресата със силно издишване в Lockout.
  4. Вземете си дълбоко дъх (едно дълбоко вдишване и едно издишване), докато престоявате в Lockout, преди да изтече остър изстрел, тъй като kettlebells падат обратно в позиция Rack.
  5. Вземете едно или няколко вдишвания в позицията на рейката преди следващото натискане.

Натискането на стола е различен начин, за да включите вариация в тренировките си с kettlebell и прави отлично физическо упражнение в горната част на тялото, което се вписва добре във всяка програма. Тя може да се извърши с един кетъл звънец, едновременно натискане на едно рамо или с двойни котлови капки, както е описано по-горе.

Практически указания

Често срещани грешки, които трябва да се избягват

Ето някои от най-често срещаните грешки, които трябва да избегнете, докато изпълнявате пресата:

За следващата тренировка на Kettlebell Press, седнайте и направете стол вместо това.