Herby миди с зелен фасул и царевица

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 284

Мазнини - 15 гр

Карби - 25гр

Протеин - 16 гр

Общо време 60 мин
Подгответе 30 мин , готвяйте 30 мин
Сервизи 2

Мидите са лесен и бързо готвене протеин, който може да помогне на вечеря на масата в weeknights, тъй като те готвят само за две минути на всяка страна. Диетичните насоки в САЩ насърчават възрастните да ядат осем унции от различни риби и морски дарове всяка седмица . Хората, които следват диета в средиземноморски стил, включваща морски дарове, са с по-малък риск от затлъстяване и някои видове рак.

За да приготвите тази рецепта, можете да използвате или незалепващ или чугунен тиган. Чесънът от царевица и зелените зърна правят яркото лятно ястие, но не забравяйте и пресните билки, които добавят повече антиоксиданти и тонове вкус и свежест.

Съставки

подготовка

1. Отстранете малкия страничен мускул от мидите. Паста суха.

2. Разтопете една супена лъжица зехтин в голям тиган (незалепващо или чугунено работещо), при средно висока температура. Добавете мидичките към тигана в един слой и гответе, обръщайки се веднъж, докато златисто кафяво и полупрозрачно в центъра, около 2 минути на всяка страна. Подправете със сол и черен пипер. Поставете на чиния и оставете настрана, докато приготвяте зеленчуците.

3. Загрейте още една супена лъжица зехтин в тигана при средно висока температура. Добавете зелените зърна и вода, покрийте тигана и гответе за 3 до 5 минути. Свалете капака и добавете царевицата и чесъна и оставете още 2 минути. Подправете със сол и черен пипер.

4. Поръсете билките върху миди и магданоз и сервирайте.

Варианти на състава и съвети

Смесете билките и използвайте нарязан ментов, кориандър или босилек. Всички билки са с ниско съдържание на калории, но опаковат сериозен удар. Освен това, ароматизиращата храна с билки ви позволява да намалите солта, без да се жертвате вкуса.

Съвети за готвене и сервиране

Закупувайте "сухи миди", които не се инжектират със солен разтвор. Някои магазини продават замразени диви миди в насипно състояние. Дръжте ги във фризера и размразете количеството миди, което ви трябва в хладилника в нощта преди готвене. Само обръщайте скакалките веднъж по време на готвенето, така че да получат хубаво удари от всяка страна.