Крехки печени пържени картофи

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 194

Мазнини - 4гр

Въглехидрати - 37гр

Протеин - 4g

Общо време 50 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 40 мин
Сервирания 4 (по 2 чаши всяка)

Пържените храни често са тези, които изпитват киселини в стомаха. Вместо мазни пържени картофи, преминаването към печена версия е по-добре за симптомите и намалява мазнините и калориите.

Среден ред за пържени картофи се доближава до почти 400 калории и 17 грама мазнини на порция. Тази рецепта има само 194 калории и 4 грама мазнини. Кажете здравей на хрупкави картофки и довиждане за парене на киселини.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 400F.
  2. Нарежете лист за печене с хартия за пергамент и го оставете настрани.
  3. Почистете картофите добре, за да премахнете замърсяванията, като оставяте кожите.
  4. Нарежете надълбоко на големи резени.
  5. Изрежете отново в пръчки с еднакви размери.
  6. Прехвърлете в приготвения лист за печене.
  7. Дъжд със зехтин и сезон със сол и черен пипер.
  8. Хвърлете добре да разпространявате подправките.
  9. Печете 35 до 40 минути, хвърляйки веднъж или два пъти по време на готвене.
  1. Когато златистите и чисти, извадете от фурната и оставете да се охладят малко преди да сервирате.

Варианти и замествания на съставките

Оставете кожата върху картофите, за да се възползвате от всички витамини и минерали, които съдържат . За да добавите ритъм на вкус сезон с чили прах, билкови сол, или дори няколко шейкове суха мащерка.

Съвети за готвене и сервиране

Ако искате да приготвите картофите предварително, изрежете ги на картофи и ги съхранявайте в купа с хладка вода, за да предотвратите объркване на картофите. Когато сте готови да печете канализацията и изсушете, преди да ги поставите в плана.

Опаковането на тигана с пергаментова хартия не само прави лесното почистване, но и предотвратява залепването на картофите, когато се използва малко количество масло.

Ако домати предизвикват симптоми на киселини за вас, контролирайте количеството кетчуп или сос за барбекю, който натопите тези пържени картофи в няколко манипула с максимум. Ако искате да избегнете тези сосове, изберете вместо това малко гуакамол.

Съхранявайте и контролираната тук част. Въпреки че авокадото добавя здравословни мазнини към ваша страна, кремавостта може да предизвика киселини за някои също. Хумус или малко кисело мляко също правят големи спадове.