Как да предскажете вашето време за работа за 5 мили

Ако провеждате предстоящо състезание от 5 мили (или 8К, което е почти на същото разстояние), е възможно да изчислите крайното си време, като използвате предишно време на състезанието и го включите в калкулатор за предсказване на състезанието . Ако никога не сте провеждали състезание преди, можете да изпробвате себе си, като се движите с миля с най-бързо темпо, което можете спокойно да вървите. След това използвайте или вашето време на състезание, или времето си за изпитание за миля в калкулатор за прогнозиране на състезания като този:

Running Race Predictor : Изберете разстоянието от състезанието, тестовото разстояние и вашето време от скорошна надпревара или тест за фитнес. Ще видите как бихте могли да играете в 5 мелера, както и в други расови разстояния. Този калкулатор показва няколко прогнози въз основа на различни формули. Погледнете средната прогноза за времето за състезанието от 5 мили, за да видите очакваното време.

Проверете предишните резултати за състезанието от 5 мили, което ще влезете или подобна във вашия район. Потърсете средното време, необходимо на повечето състезатели да завършат. Често ще можете да сортирате списъците по възраст и пол. Това може да е добър начин да прецените как ще сравните с останалата част от полето.

Още около 5 мили или 8K пъти

Важно е да знаете, че прогнозата за времето е само оценка на това, което бихте могли да изпълните. Зависи от това дали ще завършите подходящото обучение за вашето 5-мили състезание и ще продължите с текущия си фитнес потенциал.

Това не е гаранция, че ще ударите това време, поради Вашето ниво на фитнес.

Различни фактори могат да повлияят на действителното ви време за приключване.

Къде ще поставиш?

Някои начинаещи, които никога не са се състезавали, преди да се притесняват, че ще бъдат последният човек, който ще свърши . Бъдете уверени, че това почти винаги не е така. Но сериозно безпокойство е, че ще пропуснете времето за прекъсване на състезанието и ще бъдете принудени да влезете във вагона, или вашето време няма да се брои.

Ако се чудите къде можете да поставите (топ 25%, задната част на опаковката и т.н.) в 5-мелера, който се състезавате или сте загрижени да го завършите, преди да затворят финалната линия, погледнете онлайн резултати от състезанието миналата година.

Броят на участниците и броят на крайните часове вероятно ще бъдат подобни тази година.

Ако наистина прогнозираното ви време е по-дълго от времето за прекъсване, може да помислите за промяна на състезанието, ако нямате достатъчно време да тренирате за по-висока скорост.