Как да си направим здраво картофено пюре

Използвайте хранителни суапове, за да направите вкусни нискокалорични картофи

Когато dieters мислят за храни, за да се избегне, картофено пюре обикновено са в горната част на списъка. Но кой иска да се откаже от кремообразния, маслен вкус на бита картофи - особено на Деня на благодарността или на други празнични празнични ястия? Вярно е, че картофите имат лоша репутация сред диетолозите. Но е възможно да се яде здраво картофено пюре и все още да се придържаме към вашата диета за отслабване.

Калории в картофено пюре

Пюре от картофи Хранителни факти
Сервиращ размер 1 чаша (210 грама)
На порция % Дневна стойност *
Калории 237
Калории от мазнини 80
Общо мазнини 8.9g 14%
Наситена мазнина 4.4 гр 22%
Полиненаситена мазнина 0.3g
Мононенаситена мазнина 1.8 гр
Холестерол 23 мг 8%
Натрий 666 mg 28%
Калиев 600.6 mg 17%
Въглехидрати 35.2g 12%
Диетични фибри 3.1г 13%
Захар 3g
Протеин 3.9g
Витамин А 5% · Витамин С 21%
Калций 5% · Желязо 3%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Имате ли картофено пюре здрави? Картофите не са непременно лоши за вас, ако се опитвате да отслабнете. Картофите са естествено ниско съдържание на мазнини и високо в калий и витамин С. Разбира се, картофите са нишестени, така че хората, които следват диета с ниско съдържание на въглехидрати, може да искат да ги избегнат. Но ако броите калории, картофите не са лош избор.

В картофа има само около 100 калории. Но размерът на картофа ви може да варира, така че, ако не сте внимателни, броят на калориите може да скочи.

Средният картоф е около размера на юмрука ви. Печени картофи, които получавате в една пържола, могат да бъдат 2-3 пъти по-големи.

Ако искате да запазите картофите на чинията си, когато губите тегло, можете да го направите. И картофените пюрета са добре, стига да сте внимателни относно размера на порциите и методите за приготвяне.

Как да запазите картофено пюре здраво

Въпреки че обикновените картофи са с ниско съдържание на калории, картофените пюрета не винаги са здрави. Традиционната домашна порция картофено пюре може да съдържа 237 калории или повече, когато се приготвят с масло и пълномаслено мляко. Някои готвачи дори приготвят картофено пюре с тежък крем, което увеличава броя на мазнините и калориите. А ако заредите картофите си със сос , тогава общият Ви прием може да надхвърли 400 калории.

Ако ядете в ресторант, приемете, че картофените пюрета се правят с високо съдържание на мазнини и висококалорични съставки, освен ако не е посочено друго в менюто. По-високите мастни съставки правят картофите по-добри. Вместо това поръчайте обикновен печен картоф и го разбърквайте със сол и черен пипер (използвайте вилицата си), за да запазите калориите в контрола.

Но ако ядете у дома, опитайте да направите по-здравословна версия на бита картофи с по-малко мазнини. Има няколко различни суапове и трикове, които можете да използвате, за да намалите калориите и да направите картофените си картофи по-здрави.

Здравословен картофено пюре рецепти

Можете да направите кремообразна, маслена, вкусна картофена пюре, която ще задоволи вашите желания и ще поддържа здравето на вашето семейство.

Не се страхувайте да се отклоните от традиционната семейна рецепта. Използвайте една от тези рецепти за нискокалоричен картофено пюре, картофено чесън и пюре от карфиол за свеж, нов здравословен вкус.

Накрая, не забравяйте, че контролът на порциите е от съществено значение. Една порция картофено пюре е само една чаша. Лесно е да слушате повече от това, когато ги натрупате върху чинията си. Вземете една малка сервиса и се опитайте да не се върнете за секунди. Запазете калориите си за тиквата и вашият талията ще ви благодаря.