Какво е кафето брашно?

Кафето брашно хранене факти и как да го използвате

Кафеното брашно се получава от остатъчния плод или "кафените череши", които покриват боб, събран и печен за нашето ежедневно удоволствие от питието. За да се направи брашното, останалите кафени череши се изсушават и се смилат в фин прах.

Кафеното брашно всъщност не вкусва като кафе, тъй като не е направено от боб. Вместо това има леко плодов аромат, което означава, че може да се включи в сладки рецепти и е добър начин да увеличите приема на фибри и минерали.

Кафяво брашно Хранене Факти

Една супена лъжица кафено брашно съдържа 6 грама фибри и осигурява 14 процента калий, 15 процента желязо и 4 процента калций, от които се нуждаете всеки ден. Той има около 35 калории на порция. В допълнение, кафените череши, използвани за производство на брашно от кафе, са добър източник на растителни антиоксиданти.

Кафяво брашно Хранене Факти
Размер на сервиране 1 супена лъжица
На порция % Дневна стойност *
Калории 35
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 0 mg 0%
Калий 480 мг 14%
Въглехидрати 7g 2%
Диетични фибри 6г 24%
Захар 0g
Протеин 1g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 4% · Желязо 15%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Ползи за здравето на кафето брашно

Кафеното брашно е отличен източник на фибри и това е основната му полза за здравето. Минералното съдържание също е от полза. Кафето брашно може също да е високо в антиоксиданти, които помагат за борба с свободните радикални щети.

Не изглежда обаче да има проучвания или информация за конкретни ползи за здравето.

Общи въпроси за кафето брашно

Кафето ли е високо в кофеина?

Всъщност не, тъй като по-голямата част от кофеина се намира в кафените зърна. Количеството кофеин в кафеното брашно е подобно на това, което ще намерите в порция черен шоколад.

Има ли ползи за околната среда при използването на кафе от брашно?

Тъй като кафените череши обикновено се изхвърлят като отпадъци, използването им за производство на кафе от брашно може да е полезно за околната среда или поне да предложи парична полза на земеделските производители, които отглеждат кафе на зърна.

Кафявото брашно е същото като каскара?

Не, не е така. Каскара е вид чай, направен със сухи кожи от кафени череши. Каскара е традиционна напитка в много страни, които произвеждат кафе като Йемен и Етиопия.

Може ли кафето да се използва за замяна на брашно, съдържащо глутен?

Тъй като кафето не е зърно, то не съдържа глутен. Но неговият леко плодов вкус може да не го прави подходящ за употреба в сладки храни. Тя може да работи добре в рецепти, които изискват друго без глутен брашно.

Може ли кафето да бъде направено от кафе на зърна?

В търговската мрежа няма наличен такъв вид кафе. Възможно е обаче. Ще има много повече кофеин, освен ако първо не е декофеинизиран.

Кафеното брашно, направено по този начин, би било подобно на смляното кафе от гледна точка на храната. Кафето е с високо съдържание на антиоксиданти, известни като полифеноли.

Избор и съхранение на кафяво брашно

Ето какво е трудно да намерите твърдото кафяво брашно и вероятно няма да го намерите в магазините за хранителни стоки.

Може да го намерите онлайн. Предлага се на прах и фини мелници. Финото мелене е по-добро за домашна употреба и печене.

Здравословни начини за използване на кафяво брашно

Кафеното брашно може да се комбинира с обикновена пшеница или други брашна, но да се започне от малките само 10 до 15 процента от общото брашно в рецептата трябва да е кафено брашно. Може да се наложи да добавите допълнителни течности поради високото влакнесто съдържание. И накрая, тя работи по-добре в рецепти, които използват кафява захар или меласа, защото тези подсладители най-добре вървят с аромата на кафето брашно.

Словото от

Използването на кафено брашно в допълнение към обикновеното пшенично брашно е уникален начин за добавяне на фибри и антиоксиданти към вашата диета.

Кафето брашно все още е съвсем ново и трудно за намиране, но ако се увеличи популярността му, то може да се появи на местните рафтове за хранителни стоки.

> Източници:

> Braindeis университет, BraindeisNow. "Кафеното брашно предлага потенциално по-здравословен начин да се насладите на Java".

> Кафе брашно. "Съвети и съвети за използването на кафяво брашно".

> Фондация на Международния съвет за информация за храните, Food Insight. "Кафяви странични продукти: бръмчене с растеж".