Направете въглехидратите да натрупате тегло?

Въглехидратите могат да бъдат напълно объркващи: Някои източници твърдят, че яденето на въглехидрати може да попречи на загубата на тегло и да доведе до увеличаване на теглото; други твърдят, че въглехидратите са важна диета. Прочетете, за да научите истината за въглехидратите.

Има слухове, че яденето на въглехидрати може да бъде вредно за вашата диета. Нисковъглехидратните диети са преминали през периоди на изключително популярна за отслабване.

Но ето сделката:

Реалност: въглехидратите не ви карат да печелите тегло; Излишните калории правят

Въглехидратите не причиняват внезапно повишаване на теглото, но нишестените въглехидрати имат тенденция да бъдат калорични. И ако ядете твърде много калории, вероятно ще намалите теглото си, независимо дали тези калории са от въглехидрати или друго хранително вещество. Разбира се, проблемът е, ако диетата ви се състои само от въглехидрати, но също така е проблематично, ако ги прескачате напълно. Въглехидратите играят важна роля във вашата диета; те осигуряват енергия на вашето тяло. Името на играта е баланс: USDA препоръчва от 45 до 65% от дневния прием на калории от възрастен да е от въглехидрати, а останалите калории да идват от смес от протеини и мазнини.

Когато става въпрос за въглехидрати, има няколко неща, които да имате предвид

1. Не всички въглехидрати са създадени равни.

Някои въглехидрати са по-добри за вашето здраве от други. Важно е да се ограничат рафинираните въглехидрати, които преобладават в храни като преработен бял хляб и сладкиши.

Процесът на усъвършенстване означава, че цялото зърно е извлечено, премахвайки голяма част от влакната и хранителната стойност и ви оставя със захарни въглехидрати и празни калории.

По-добър начин за запълване на ежедневната ви квота е със сложни въглехидрати, които се намират в цели храни като овес, пълнозърнести храни, боб, зелени зеленчуци и картофи.

Комплексните въглехидрати са с ниско съдържание на захар и са с високо съдържание на фибри. И влакната отнемат повече време, отколкото да се разграждат други въглехидрати, затова ви задоволява и се чувствате пълноценно от дълго време. Това определено е вярно за мен - ако се насладя на нещо като ябълка, много по-малко вероятно ще се стигна до захарен бар по-късно през деня.

2. Дори сложните въглехидрати могат да бъдат калорични, така че гледайте вашите порции.

Винаги четете етикетите на хранителните вещества и упражнявайте контрола върху порциите. Един от любимите ми начини да се наслаждавате на умерено калорични въглехидрати е да увеличите размера на сервиране с нискокалорични храни като зеленчуци: Вие получавате здравословните ползи от въглехидратите, плюс голяма част и ниско калоричен брой!

Разгледайте това ръководство, за да увеличите размера на порциите със зеленчуци.

За повече съвети и трикове, плюс рецепти без вино, храната открива и още повече се регистрирате за безплатни ежедневни имейли на hungry-girl.com!