Мини филе с лимон с рецепта за бадеми

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 212

Мазнини - 10 гр

Carbs - 23гр

Протеин - 8g

Общо време 45 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 25 мин
Сервирания 12 (всеки един чийзкейк)

Тези кремообразни cheesecakes, направени от вкус на кашкавал, точно като традиционните от крема сирене, но са удобни за IBS. Те са много лесни за приготвяне и са перфектен десерт, контролиран от порции.

За да получите гладка текстура, ще ви е необходим кухненски процесор или блендер. Без кисело мляко за лактоза може да бъде трудно да се намери; обикновеното гръцко кисело мляко е подходяща алтернатива в тази рецепта. Вижте вариантите и заместванията на съставките, описани по-долу, за това как да направите това.

Съставки

подготовка

  1. Около три часа, преди да планирате да направите кифличките, поставете кисело мляко в сито, облицовано с троен плат от тензуха, филтър за кафе или хартиени кърпи и оставете суроватката да се отцеди, докато остане 1/2 чаша сгъстено кисело мляко. Ако превишите и приключите с твърде малко кисело мляко, разбъркайте отново част от суроватката, за да направите 1/2 чаша.
  2. Загрейте фурната до 325F. Поставете 12-чаена чаша за кифлички с хартиени тигани.
  1. В блендер или кухненски робот, пулсиращи бисквити и бадеми, докато се приготвят трохи подобни на грамамната форма на крекер, приблизително 10 импулса. Разтопете маслото на висока мощност в малка купа с безопасна за микровълнова фурна, около 30 секунди. Изсипете трохи в разтопеното масло и разбъркайте. Поставете 2 супени лъжици трохи във всяка кифла кифла. Натиснете трохи надолу с пръсти на дъното на чашите и ¼ инча по страните на обшивката.
  2. Измийте миксера, за да премахнете трохи и да го изсушите. Към смесителя добавете извара, кисело мляко и царевично нишесте и обработвайте до гладка, около 1 минута. Остържете страните и добавете захар, яйца, лимонова кора, лимонов сок и ванилия в миксера. Процедирайте до гладка, 30 до 60 секунди. Остържете страните и бързо пулсирайте още веднъж, от 5 до 10 секунди.
  3. Изсипете тестото в кифлички, точно под горния край на обвивката. Ако имате остатъчно тесто, изсипете я в маслена римекачка, за да направите безквасна чийзкейк. Печете до набора, но не зачервените, от 23 до 26 минути. Когато те са достатъчно готини, за да се справят, отстранете сиренето от кутиите и кипете в хладилника до твърда, 1 до 2 часа. Нагоре с плодове с ниско съдържание на FODMAP или конфитюр.

Вариации и замествания

Бисквитките с ниско съдържание на FODMAP съставки обикновено не съдържат глутен. Потърсете безглутенови хлебчета, ванилови вафли или крекери за животни, направени без висококачествени подсладители FODMAP; цялата рецепта ще бъде и без глутен.

Ако не можете да намерите кисело мляко без лактоза, заменете 1/2 чаша обикновен гръцко кисело мляко за напрегнатото кисело мляко в тази рецепта; една порция все още ще има по-малко от 1 грам лактоза на доза, което вероятно ще се понася от повечето хора с IBS.

За променлива без ядки, пропуснете бадемите и увеличете теглото на бисквитите до 6 унции.

Съвети за готвене и сервиране

Cheesecakes могат да бъдат направени без коричка. Изсипете тестото в 8 добре смазани 4-5 унция рамели. Сервирайте се в рамкините, тъй като те не могат лесно да бъдат премахнати.