Орехи: Неуспяващите герои на семейството на дървото

Орехите често са неприятните герои на семейството на дърветата. Докато бадемите, кашуните и пеканът са привлекателно опаковани и лесни за хващане в снекбената пътека, орехите изглежда са скрити сред съставките за печене на няколко разстояния. Също така сме свидетели на нарастващата популярност на бадемовото масло и се засмяхме на оживените рекламни кампании за шам фъстък.

Сега - не ни прави грешно - тези други ядки са здрави и вкусни избори ... но бедният стар мистър орех не получава достатъчно любов. И повярвай ми, той има какво да предложи.

Всъщност, тъй като реколтата от орехи (от края на август до края на ноември) завършва, тези прясно прибрани и опаковани ядки наводняват магазините за хранителни стоки, така че има няколко причини да вземете чантата, както и няколко забавни начина да ги поглъщате.

Разбивката на "ореха"

Орехите са отличен източник на витамин В1, витамин В6, фолиева киселина, фосфор, магнезий, мед и мононенаситени мазнини. Те са и единственият дървесен орех, който е значителен източник на ALA, омега-3 мастната киселина на база растения. Тези основни мазнини спомагат за намаляване на възпалението, са важни за когнитивното функциониране и спомагат за намаляване на риска от артрит, рак и сърдечни заболявания. Докато орехите осигуряват 2,6 грама ALA на порция, "орехите" надолу, пеканите, осигуряват само 0,5 грама на порция.

Орех - толкова по-мръсна;)

Ползите

Одоли на научни изследвания са показали, че всички ядки, включително орехите, могат да помогнат за намаляване на нездравословния холестерол в кръвта и в резултат на това да намалите риска от сърдечни заболявания. Когато се яде като част от средиземноморска диета (мисля риба, масла, плодове, зеленчуци, ядки и семена), те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

Самите орехи намаляват нездравите физически реакции към стреса и подобряват настроението при мъжете. Те също така показват, че намаляват риска от диабет тип 2 при жените и стабилизират кръвната захар.

Идея за орех за всички

За да се възползвате от ползите от орехите, опитайте да ядете една унция - за една шепа на ден. Това е около 12 половина орех. Нуждаете се от вдъхновение? Разгледайте вкусните рецепти на Калифорнийската орехова кошница и моите прости съвети по-долу:

Следващия път, когато сте в магазина за хранителни стоки, потърсете. Къде са орехите? Дали те са скрити или показани гордо с техните съседни дървета ядки?

Чрез яденето на повече от тях и истинското откритие на вкусните им вкусове, можем да почетем ореховия орех и да гарантираме, че той вече не притежава титлата на неприятния герой.

Джой Бауер, MS, RDN, CDN, експерт по здравето и храненето за шоуто на NBC Today и основател на Nourish Snacks.

> Източници:

> Дженкинс, ДЖА, Ху, ФБ, Тапсел, Л.К., Джосе, АР и Кендал, CWC (2008). Възможна полза от ядките при диабет тип 2. The Journal of Nutrition, 138 (9), 1752S-1756S.

> Njike, VY, Ayettey, R., Petraro, P., Treu, JA & Katz, DL (2015). Приемане на орехи при възрастни с риск за диабет: ефекти върху състава на тялото, качество на храненето и мерки за сърдечен риск. British Medical Journal Open Diabetes Research & Care, 3 (1).

> Estruch, R., Ros, E., Salas-Salvado, J., Covas, M.-I., Corella, D., Aros, F., et al. (2013). Първична профилактика на сърдечно-съдови заболявания със средиземноморска диета. New England Journal of Medicine, 368, 1279-1290.