Мишо мариновани пържоли с Bok Choy Stir-Fry рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 305

Мазнини - 14 гр

Въглехидрати - 11гр

Протеин - 35 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 6

Фънк пържола е привлекателен и сравнително икономичен начин да служите на пържола, тъй като всяка част включва няколко ленти месо, а не голямо парче. Вкусната марината за пържола се удвоява в тази рецепта като сос за разбъркване и захар за зеленчуците. Това ястие има вкусове, които се предлагат на бял или кафяв ориз, така че планирайте съответно.

Съставки

подготовка

  1. В малка купа разбъркайте заедно джинджифила, мишото, мирина, соевия сос, водата, оцета, сусамовото масло и захарта, докато захарта се разтвори и сместа има гладка текстура. Извадете ¼ чаша миро марината на малка купа и оставете настрана за зеленчуковото разбъркване.
  2. Поставете пържола в торба от 1 галон с цип и налейте останалата маслинова маринада. Запечатайте чантата, като извадите възможно най-много въздух и охладете пържола за 1 до 24 часа.
  1. Сварете пържола от двете страни до желаното ниво на гостоприемство, като измивате няколко пъти с марината от торбата. Махнете пържола на дъска за рязане и го покрийте с фолио за почивка.
  2. Нарежете бебето надолу по дължината на половинките. Ако бебето е с диаметър повече от един сантиметър, го нарежете на четвърт. Измийте боковете, енергично шумолене и обърнете внимание на кореновия край, където пясъкът може да се скрие. Изцедете, изплакнете и повторете.
  3. Загрейте огромен тиган на средна висока температура. Когато wok е горещо, добавете масло; след това добавете bok choy и червения пипер и разбъркайте, докато се появят маркировки за хартия, 3 до 5 минути. Разбъркайте в гъбите. Добавете запазената ¼ чаена чаша марината и разбъркайте, докато ходенето на бука бъде нежна, 1 до 3 минути.
  4. Точно преди да сервирате, парче филе на зърното, докато държите ножа под ъгъл от 45 градуса на ¼ инча дебели резени. Сервирайте зеленчуците и пържолите на варени ориз.

Вариации и замествания

Заменяйте бебето с 1 литър главата на редовна подправка, приготвена както следва: нарязайте листата, където се съединяват бели стъбла и листата нарязани на кръст в 1-инчови дебели ленти, се измиват и се оставят настрани.

Изрежете краищата на крайните стъбла и изхвърлете корена. Нарежете стъблата напречно на ½ инча дебели парчета. Разбърквайте пържените стъбла на първо място с камбала до омекване и овъглене в петна от 4 до 6 минути. Добавете листата и гъбите заедно, разбъркайте запържете за 1 минута, след което добавете запазена марината и разбъркайте за около 1 минута.

Ако желаете да оставите остатъчната марината в допълнителен сос, сварете я за една минута в отделна малка тенджера, за да я приготвите добре, преди да я добавите към зеленчуците в тигана.

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте сол без сол или без глутен тамари.

Съвети за готвене и сервиране

Консервираните гъби не са равни. Избягвайте най-евтините марки; те не са толкова вкусни. Количеството гъби, изисквани в тази рецепта, ¾ чаша източено, е добивът от 7-унция кутия, която също може да се опише като "4 унция сухо тегло" в предната част на опаковката.

Сглобявайте чаши или чинийки преди да сервирате или служите в семейния стил, като подавате поотделно табелка от ленти от говеждо месо, ориз и зеленчуци. Една порция трябва да бъде около 3 унции пържола плюс 2/3 чаша зеленчуци и сос.