Дали Tequila не съдържа глутен?

Научете какво да търсите при пазаруване на текила

Текила, направена по традиционния начин изцяло от синята агава, е естествено без глутен. Въпреки това, някои по-евтини марки текила се считат за "смесени", или не са изцяло от синьо агаве растение, а те биха могли да съдържат глутен - ще трябва да се свържете с производителя, за да попитате.

Основите на Tequila-Making

Синята агава растение е растение с висока захар и цялата тази захар отива в производството на традиционна текила.

"Mixto" текила, междувременно, получава най-малко 51% от своята захар от синята агава, но може да получи останалите 49% от други фруктозни и глюкозни източници.

Когато има други източници, глутен понякога може да влезе в картината - например пшеницата може да се използва за производство на глюкозен сироп.

Сега, за да бъдете справедлив, много малко вероятно е производителят на текила да използва глутенова съставка в този процес - чух слухове, но никога не съм потвърдил такова използване.

Но ако искате да упражнявате изобилие от предпазливост (да се слеете никога, никога не се забавлявайте), тогава бих препоръчал да се придържате към традиционния 100% син агаве текила. Да, това е по-скъпо, но вярвам, че е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, когато става дума за вашето здраве.

Ако бутилката от текила не посочва "100% агаве", тогава това е смесено. Mixto tequilas няма да бъдат означени като "смесица", обаче - те просто ще кажат "текила".

Има много други марки сметока текила на рафтовете, отколкото 100% сини агаве текила.

Някои марки 100% агаве текила да разгледа включват:

Не забравяйте, че текила, направена от 100% агаве, ще популяризира този факт ясно, така че потърсете онези, които го правят.

Какво за миксери?

Има различни начини, по които можете да пиете текила, като се започне от правите снимки (солта и варните клинове не съдържат глутен, но ще трябва да получите без глутен бира за нападателя) на маргарита. Tequila ценителите го пият чист и изберете само 100% агаве текила.

Ако пиете маргарити, това става малко по-трудно, за да сте сигурни, че напитката ви е без глутен. Първо (както винаги), ще трябва да се уверите, че използваната текила е 100% агаве - обичайно е да се използва по-евтина, смесена текила в маргарита.

Традиционните маргарити се състоят от текила, тройна секунда и лименен или лимонов сок. Трикратният секционен ликьор е дестилиран от портокалови пили, а популярните маркови наименования Grand Marnier и Cointreau са без глутен. Също така можете да използвате безалкохолен троен сух сироп; Мониновият троен сух сироп е означен като без глутен.

Когато влезете в маргарита миксове и ароматизирани напитки маргарита, става по-трудно, тъй като има буквално десетки възможни съставки, вариращи от ананас и кокосов орех до цвекло и горещ сос. Следователно, ще трябва да проверите повторно всяка съставка, за да сте сигурни, че вашата маргарита е безопасна за пиене.

Долния ред

Реалистично, дори и най-евтините текила няма да съдържат глутен, дори в количества.

Но както казах, ако сте особено чувствителни към кръстосаното замърсяване с глутен , трябва да се придържате към по-високо качество (и за съжаление по-скъпо) 100% син агаве текила - тези сортове текила трябва да бъдат напълно без глутен.

Ако текила не е за вас, има много други видове алкохолни напитки, които мога да ви препоръчам, когато следвате диета без глутен. Те включват отделни видове безглутенова водка, вино , бира без глутен, ром и дори някои видове уиски и джин.