Без захар Panna Cotta Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 335

Мазнини - 35 гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 2g

Общо време 195 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 180 мин
Сервирания 5

Panna cotta е много прост италиански десерт, който може да се приготви и да се ароматизира по много начини. Това е смес от подсладен крем и прахообразен желатин и води до нещо като крем. Панна кота на италиански означава "варени сметани" и, въпреки че съставките често се приготвят на печката, те са само достатъчно затоплени, за да се разтвори желатината. Тази рецепта прави разтварянето още по-лесно, като се използва вряла вода, като елиминира напълно печката. Вместо сметаната да се подслажда с рафинирана захар, тази рецепта използва заместител на захарта (като стевия), за да позволи на тези от нас, които гледат нашия прием на захар, да се насладят на такъв сладък десерт.

Това е основна паниа-винта с ванилия, която е чудесно покрита с пресни плодове или сос от зрънце. Можете да го направите в ramekins или чаши крем, и го отлепи директно върху чиния или купа, или да го излее в чаши вино или други малки очила и да го обслужват по този начин. Чувствайте се свободни да опитате други аромати като кафе или ром на мястото на ванилията.

Съставки

подготовка

  1. Поръсете желатиновия прах върху студената вода в купа и омекотете няколко минути. След това добавете врящата вода и разбъркайте, докато желатина напълно се разтвори (вилицата работи добре).
  2. Комбинирайте разтворения желатин с останалите съставки в голяма купа. Разбъркайте напълно, за да смесите напълно и опитайте. Регулирайте вкусовете според вашите предпочитания.
  3. Изсипете сместа в чаши за крем, ръчки или чаши. Охладете напълно - това ще отнеме от 3 до 4 часа, докато не бъде напълно настроено. Полученият десерт е "деликатно желиран" - не е твърд като десерт тип "Jell-O", но е добре охладен.

Бележки за съставките и предложения за сервиране

Стевия е некалорична билка, която се прави както в прах, така и в течност и е много, много сладка. Необходимо е само малко количество, за да се постигне същото количество сладост, което ще получите от рафинирана захар. Общото правило е, че за всеки 1 чаша захар имате нужда от 1 чаена лъжичка стевия. Въпреки това, нивото на сладост може да се различава в зависимост от производителя, така че ще трябва да опитате стевия преди да определите колко ще ви трябва в рецептата.

Сервирайте тази пана кота без захар със свежи или замразени плодове със или без обикновен сос от зрънце. За да направите малинов сос, просто размразете замразените малини и добавете подсладител на вкус. Разбърква се добре, докато не е сос. Ако искате, издърпайте семена, като принуждавате плодовете да се счупят в купа. Друг сос от зрънце, който да опитате, е този лесен сос от три ядки .