Без глутен диви боровинки портокали

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 207

Мазнини - 15 гр

Carbs - 17g

Протеин - 3g

Общо време 40 мин
Подгответе 15 минути , пригответе 25 мин
Сервирания 6

Тези безглутенови диви боровинки портокали винаги са били голям хит със семейството ми. Светли и проветриви, но също толкова влажни, те са пълни с богат, сочен вкус от дивите боровинки заедно с деликатен намек за оранжева кора.

Като допълнителен бонус, дивите боровинки съдържат два пъти повече антиоксиданти и влакна като обикновени боровинки, което прави тези питки един подхранващ начин да започнете деня или да се насладите на здравословен следобед.

Не само тези сливи са без глутен, те също са без млечни продукти и без зърно, така че те могат да се радват на голямо разнообразие от диети. Още по-добре? Те са супер лесни за правене и изискват само една купа, което означава, че ще имате по-малко чинии за измиване!

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F и подредете лист за печене с хартия Silpat или пергамент.

  2. Разбийте яйцата в средна или голяма смесителна купа и разбъркайте добре с вилица. Добавете масло, кленов сироп, ванилия и оранжева кора. Разбъркайте добре с вилица, за да комбинирате съставките.

  3. Добавете бадеми от бадеми и тапиока към течни съставки, заедно с бакпулвер и сол. Разбъркайте добре. Добавете замразени (няма нужда от размразяване) или пресни боровинки, за да се разтопи и разбъркайте добре, докато не се съчетаят всички съставки.

  1. Сложете тестото върху хартия за пергамент или Silpat. Овлажнявайте чистите ръце леко с вода и оформете тестото в кръг с диаметър около 8 инча.

  2. Поставете тави за печене в пещ и печете за 20 минути. Внимателно махнете листата за печене от фурната и използвайте назъбен нож, за да изрежете настойки в 6 триъгълника. Поставете листа за печене обратно във фурната и гответе за още 5 минути.
  3. Извадете от фурната и оставете да се охладят в продължение на 10 минути, преди да сервирате.

Варианти и замествания на съставките

Нямате (диви) боровинки или портокали? Опитайте свежи или замразени малини с лимонов сок за една толкова вкусна версия. Можете също така да добавите ядки и / или подправки като кардамон или канела. Любителите на шоколада ще се насладят на някои тъмни шоколадови чипове, които се хвърлят за добра мярка!

Съвети за готвене и сервиране

Питите ще бъдат много влажни. Сервирайте ги да се затоплят от фурната заедно с пресни плодове и кисело мляко за подхранваща, добре балансирана закуска.