Много ползи за здравето на кафето

Не можеш ли да започнеш деня си без чаша или две от Джо? Не си сам. Повече от половината от американците се радват на ежедневна настройка на Java.

За всички любители на кафето, имам някои новини, които със сигурност ще ви подхождат: Голяма част от изследванията на кафе (и кофеин) са положителни. В действителност, проучванията показват, че тя не само може да ви помогне да ви даде енергиен тласък, но и да защитите паметта и да намалите риска от различни заболявания.

Ако сте се изплашили от кафе с някои от негативните бръмча, позволете ми да се замисля малко. Предишните проучвания не винаги отчитат, че тежките пиещи кафеи също са склонни да пушат цигари и да бъдат неактивни. Очевидно тези две навици биха засегнали риска от заболяване и смърт на индивида.

Но експертите вече откриват, че ползите изглежда надвишават потенциалните рискове. Тези ползи включват мозъчен тласък: Две чаши на ден може да помогнат за повишаване на мозъчната активност и увеличаване на паметта както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. В едно проучване европейските изследователи са проследили близо 700 здрави възрастни мъже в продължение на 10 години и са установили, че тези, които са дали средно по три чаши кафе на ден, са имали значително по-малко умствено понижение от тези, които не са правили.

Кафето също така е от полза за тялото. Той може да предпази от болестта на Паркинсон, Алцхаймер, депресия, диабет тип 2 и някои видове рак. И това би могло да бъде и умен глътка преди тренировка.

Пиенето на чаша в рамките на един час от упражнението може да повиши издръжливостта и производителността .

Но преди да си излеете още една чаша, трябва да споделя няколко предупреждения за кафе:

Джой Бауер, MS, RDN, CDN, експерт по здравето и храненето за шоуто на NBC Today и основател на Nourish Snacks. Последната книга на Джой е " От нездравословна храна до радостна храна" .