Sassafras Чай Предимства и странични ефекти

Научете потенциалните рискове, преди да направите чай Sassafras у дома

Ако обичате кореновата бира, може да се насладите на чай със сасафрас. Сасафрас първоначално се използва за вкус на популярната сода. Ползите от sassafras са широко докладвани в интернет. Но не всички тези предимства се подкрепят от научни доказателства - дори ако правите естествен сасафразов чай ​​у дома. И има значителни предупреждения за здравето, които трябва да сте наясно, ако решите да пиете този чай.

Какво е чайът Sassafras?

Sassafras ( Sassafras albidum) е сравнително малко, декоративно, широколистно дърво, което е родено в Мисури, но е отглеждано в източните щати. Дървото има характерни зеленикаво-жълти цветове, които се появяват през април или май. Но корените и кореновата кора (или белени корени) се използват за медицински цели. Кореновете могат да бъдат изсушени и използвани за чай и преди това са били използвани като ароматизатор за кореновата бира.

Хората, които се учат да правят чай sassafras у дома, могат да използват листа или части от корена. Той е приготвен, тъй като много традиционни билкови чайове са приготвени, налива гореща вода над листата и им позволява да стръмен.

Можете също така да купите чайове от чай или концентрат, произведени в търговската мрежа. Някои от тези продукти ще заявят, че използват "сасафразов вкус", а не сасафрас при приготвянето на чая. Други ще заявят, че сасафрите, използвани в чая, са "без сафрол". Сафролът се среща в определени части от дървото сасафрас и е причинил значителна загриженост сред изследователите и здравните специалисти.

Sassafras Чай Рискове и нежелани реакции

Летливото масло или бързо изпаряващото се етерично масло, намиращо се в корените на дървото сасафра, съдържа сафрол. Сафролът е класифициран като вещество, което обикновено е забранено от директно добавяне или използване като храна за хора. Загрижеността за сафрола стана значима, след като проучванията, проведени през 60-те и 70-те години, показаха, че сафролът причинява рак при гризачи.

По това време сасафрасът е използван за ароматизиране на кореновата бира. От 70-те години насам коренът sassafras може да се използва само като ароматизатор, ако сафролът бъде премахнат.

Някои експерти в областта на здравеопазването (най-вече д-р Андрю Уейл) все още казват, че пиенето на чай от сасафрас вероятно е безопасно с умереност. Въпреки това, други здравни организации препоръчват предпазливост, като посочват по-специално, че рискът от рак се увеличава с продължителността на експозицията и консумираната сума.

По-малко забележимо, sassafras може също да предизвика горещи вълни или изпотяване.

Sassafras чай ползи за здравето

Ползите за сасафража за здравето са многобройни. Чаят (и сасафрасът като цяло) има дълга история на медицинска употреба. Местните американци твърдяха, че сасафрасът е чудо и той е насърчил тониката за европейските изследователи, които са били по-малко впечатлени от него.

Предполагаемите предимства на сасафрас включват:

Въпреки че вероятно няма да намерите медицински лекари (и много други доставчици на здравни услуги), които да популяризират употребата или ползите от чая sassafras, някои билкови практикуващи все още го използват, вярвайки, че е безопасно да се консумира с умереност.

Въпреки това нито една от тези съобщени ползи не е доказана с висококачествени, публикувани научни изследвания. Ефективността на сасафрас не може да бъде потвърдена, защото опасенията за здравето на сасафрас правят изследването на човека малко вероятно.

Словото от

Само защото продуктът съдържа съставка, която може да причини рак при хора или която е доказала, че причинява рак при гризачи, не означава, че тя непременно ще причини рак в теб, ако решите да я консумирате. Но има много алтернативи на чай sassafras, който може да осигури същия вкус и вкус, който ви харесва, без потенциал за вреда.

Ако ви харесва билков чай, помислете за чай, направени от хризантема или жасмин. Можете също така да се насладите на чаша мента чай. Различните видове чай предоставят различни предимства - много, които са документирани в научните изследвания. Разгледайте различните типове, за да намерите този, който ви харесва.

> Източници:

> Сасафрас. Memorial Sloan Kettering Интегративна медицина за билки, ботаника и други продукти. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/sassafras

> Сасафрас. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=674

> Чай от корен от сасафрас. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/commercial-products/commercial-product.aspx?cpid=151759

> Сегелман, Алвин Б. "Сасафрас и билков чай. Потенциални опасности за здравето "JAMA 236.5 (1976): 477.