7 Вдъхновяващи йога цитати

Мисли за вашата Йога практика

Вие може да искате да украсите вашия йога пространство с произведения на изкуството, които включват вдъхновяващ цитат. Или можете да запазите списък с цитати, които са полезни, за да медитирате по време на Вашата практика. Тези известни цитати са класически, които могат да ви помогнат да се съсредоточите върху точките на йога практика и философия. Всеки има история и по-дълбок смисъл да изследва.

1 - Лока Самастах Сукино Бхаванту

Лока Самастах Сукино Бхаванту. Ан Пизар

Има много възможни преводи на лока самаста сукино бхаванту , но най-простата е "всички същества навсякъде могат да бъдат щастливи и освободени от страдание". Това прекрасно чувство често се скандира в съвременните йога класове. Тази мантра вероятно е възникнала като част от Ведите, които са стари хиндуистки текстове, въпреки че точното разполагане не е възможно.

2 - Йога не стои само на главата ти ...

Ан Пизар

"Йога не просто стои на главата ти ... но се научи да стоиш на собствените си крака", се признава на основателя на Интегралната Йога Свами Сачадинанда. Той резонира с учителите по йога и учениците, защото той противопоставя популярния образ на йога като прославена акробатика. Докато се научавате да стоите на главата си или правите други пози, които са трудни за вас, е забавно и ви дава чувство за постижение, това всъщност не е цел на йога практика. Ако доверието, което получавате от това да вършите йога, носи вашето мат и в живота си, това е по-скоро като него.

По същия начин, ако никога не сте в състояние да си нагласите предмет, това не означава, че сте лоши в йога, защото никоя позиция не представлява цялата тази практика. Всъщност, самите положения са доста далеч от точката след известно време.

3 - Практика и всичко идва - Pattabhi Jois

© Ан Пизар

"Практика и всичко идват" е един от няколкото котировки, използвани от Ashtanga Guru Pattabhi Jois, за да отговори на въпросите за метода йога, който той прие. Този цитат, макар и със сигурност достатъчно гъвкав, за да отговори на редица въпроси, се отнася до студентите, които поставят под въпрос ефективността на практиката на асана като метод за постигане на просветление. Той също така посочва стойността на една дългосрочна, последователна практика, насърчена от Ащанга.

4 - Йога ни учи да излекуваме това, което не трябва да се преживява ...

© Ан Пизар

"Йога ни учи да излекуваме това, което не е нужно да издържим и да понесем това, което не може да бъде излекувано" се приписва на йога гуру BKS Iyengar . Популярността на този цитат показва, че той има голям resonance с йога студенти, много от които свидетелстват за въздействието на йога върху собствените си тела и духове. Този цитат също така улавя подхода на Йеенгар към йога. Първо идва асана, която има невероятна способност да излекува всякакви физически заболявания, както Iyengar преживява в собствения си живот. Отвъд асана е ефектът на йога върху ума, който студентите откриват за себе си чрез постоянна практика.

В своята работа " Светлина за живота " от 2005 г., Iyengar изследва по-нататък тази тема, пишейки: "Тялото ще се окаже пречка, ако не превишим ограниченията и не премахнем натрапчивите си потребности. и да преплитат нашето съзнание и как да се овладеем. "

5 - Йога е 99 процента практика, 1 процента теория

© Ан Пизар

"Йога е 99% практика, 1% теория." беше любима поговорка на Ащанга Гуру Патаби Джоис. Това означава, че не е толкова полезно да седим около философски дискусии за това как да станем просветени и за смисъла на живота. Вместо това, учениците трябва да прекарват по-голямата част от времето си в извършването на йога асани, предписан от метода Ащанга. С други думи, излез от главата си.

6 - Йога Чита Врити Нирода

Йога Чита Врити Нирода. Ан Пизар

" Йога chitta vritti nirodha " е цитат, който често се цитира, за да опише целта на йога асана. Йога сутрите на Патанджали са древен философски текст. Сутрите са кратки афоризми, насочени към определена тема, в този случай йога . Това е втората сутра и дава определение за йога. Въпреки че има вариации в начина, по който това изявление се превежда от санскрит, една обща интерпретация е, че "йога е прекратяване на колебанията на ума". С други думи, вие правите йога, за да постигнете умствена яснота, тишина и свобода от ума на маймуните .

7 - Сравнение е крадецът на радостта

Сравнението е крадецът на радостта. Ан Пизар

"Сравнението е крадецът на радостта", цитат често е приписван на Теодор Рузвелт, въпреки че не може да бъде намерен в нито една от неговите писания. Дуайт Едуардс, християнски автор, понякога получава кредита, но казва, че го е чул от друг християнски писател Й. Освалд Сандърс. Който го е казал пръв, е дошъл резонират с модерната аудитория и по-специално с йогите.

Йога се опитва да научи, че сравнението не е полезно състояние на ума. Няма значение, ако смятате, че човекът на следващата подложка може да направи нещо по-добро или по-лошо от това, което можете. Ако смятате, че те са по-добри, тогава се чувствате зле за себе си. Ако смятате, че те са по-лоши, тогава използвайте това, за да се оправите. Нито е здравословно отношение към себе си. Даже да се сравнявате точно сега с вас в миналото, не ви помага. Йога работи, за да ви накара да се чувствате доволни от това, кого сте сега. Когато се почувствате по този начин на мат, тя започва да работи пътя си от мат.