Как да се стреля, когато имате IT Band болка

Използване на пяна ролка

Пяна ролка за групата. Getty

Използването на пяна ролка е чудесен начин да облекчите болката от увреждане на меките тъкани или да извършите миофасциално освобождаване. Пяната ролка не само удължава мускулите и сухожилията, но също така разгражда адхезиите на меките тъкани и тъканите на белезите. Това конкретно упражнение използва ролката за насочване към ИТ лентата.

Как да използваме пяна ролка за IT Band болка

Използването на пяна ролка на ИТ лентата може да бъде болезнено, но много хора смятат, че това е един от най-полезните разтягания, които ще направите с пяната ролка.

Разширено ИТ лента Stretch

Разширено ИТ лента Stretch. Снимка (в) Ное Монтес / Гети изображения

Това е по-напреднал участък за ИТ групата и е известен също като "Pigeon Pose" в йога. Тази позиция може да подчертае колянната става, така че ако имате колянови травми или ограничения в колянната става, може да се наложи да промените или да избегнете това разтягане.

Ползата от това, че гълъбът позира за болка в областта на ИТ, е, че в допълнение към натискането на лентата за ИТ директно, тази позиция се простира и на глутетите (задните мускули). В някои случаи тесните глутети могат да допринесат за болка в областта на ИТ, затова е полезно да се насочите и към двете области.

Как да направите разширената IT Band Stretch

Постоянен IT Band Stretch

IT (iliotibial) болка в групата е често срещана причина за болка в коляното по протежение на външното (страничното) коляно и долната част на бедрото. ИТ болката може да бъде причинена от много причини, включително строга или прекомерна употреба на ИТ лента, стегнати или слаби мускули и хронични и остри наранявания. Тази програма за разтягане може да помогне да се намали болката в ИТ лентата.

Как да направите Standing IT Band Stretch

Има много различни начини да разтегнете вашата ИТ група. Ето един прост участък, който можете да направите, докато стоите.

Седнат IT Band Stretch

Седнат IT Band Stretch. Снимка (в) Робърт Чианфлоун / Гети изображения

Ето един прост IT обхват, който можете да правите, докато седите на земята.

Как да направите седнал IT Band Stretch

Кръстословица Скуат Стреч

Crossover Squat Stretch за ИТ лента болка. Снимка (в) Виктор Деколгон / Гети изображения

Кръстосаният клек за IT групата е леко напреднал участък, който е насочен към ИТ лентата и глутетата. Тук футболната звезда Дейвид Бекъм демонстрира перфектната техника, която да използвате, докато изпълнявате този участък.

Как да направим кросоувър Squat Stretch