Сладка тилапия над сладкия ориз

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 354

Мазнини - 8 гр

Въглехидрати - 45гр

Протеин - 26 гр

Общо време 65 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 60 мин
Сервирания 1

Сухите плодове не са непознати в персийски оризови ястия. Тук се използва като сладък удар на тилапия с овчарка и оризово оризово орехче отстрани.

FODMAP, особено фруктаните, се концентрират в сухи плодове по същия начин, по който е захарта. Повечето хора с IBS могат да понасят малка порция, обикновено до една супена лъжица, което е точно сумата, използвана в тази рецепта. Повече от това е вероятно да предизвикат симптоми. Ако се колебаете да използвате цяла супена лъжица, защо да не започнете с половината от заявената сума? Все още ще опитате сладостта и ще можете да тествате по-голямо количество, което ще сервира следващия път, когато направите това ястие.

Съставки

подготовка

  1. След като измиете ориза си, поставете го в малка саксия и разбъркайте в сол, черен пипер, риган, босилек и куркума. Добавете около 3/4 чаша вода, доведете до кипене, след това намалете топлината и покрийте саксията. Кук за 45 минути. Ако забележите, че водата е напълно абсорбирана преди оризът да е нежен, добавете още и продължете да готвите. След като нежно, извадете от огъня и оставете да седнете за десет минути, покрити.
  2. Докато оризът се готви, загрейте зехтина в малък тиган. Поръсете сол, черен пипер и червен пипер върху тилапията и добавете към тигана, като готвите 4-5 минути от всяка страна (докато рибата не се разбие, когато е пробита с вилица).
  1. След отстраняване на тилапията, добавете 2 супени лъжици вода към тигана и добавете сухите плодове. Оставете да загреят на слаб огън за 3-4 минути, докато водата се изпари.
  2. Нарежете ориз, риба и сушени плодове.

Варианти и замествания на съставките

Всяко ниско съдържание на FODMAP зърно ще работи в тази рецепта, така че използвайте каквото и да сте желание или да имате удобен. Другите три избора на IBS са quinoa , бял ориз и сорго.

Можете също да разменяте любимата си риба, като сьомга, за тилапията. В зависимост от дебелината, имайте предвид, че може да се наложи да го готвите за няколко минути по-дълго.

Изсушеният босилек и риганът работят добре в тази рецепта, но ако имате прясна босилек и риган, можете да ги накълцате и да ги замените.

Съвети за готвене и трикове

Не забравяйте да не пропуснете да оставяте ориза да седи след като е готвене. Това му позволява да абсорбира всякакви останали течности и води до пухкав продукт, а не до мускулест.

След десет минути вземете вилица и леко разбърквайте в някоя от билките, които се натрупват нагоре, за да разпределите вкуса. Също така можете да смесите плодовете в ориза си, за да представите вида "скъпоценен ориз".

Сервирайте това ястие самостоятелно или със странична салата.