Шоколад, покрита с банан и орех хапки рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 141

Мазнини - 9 грама

Carbs - 17g

Протеин - 2g

Общо време 30 мин
Подгответе 30 минути , гответе 0 мин
Сервирания 8 (по 3 броя всяка)

Този възхитителен десерт, който съчетава класическите аромати на банани, орехи и шоколад, не може да бъде по-лесно. Те могат да бъдат направени от всеки, който има достъп до микровълнова печка и са добра рецепта за правене с малки деца. Всъщност може да пожелаете да имате допълнителен чифт ръце по време на потапянето, така че планирайте да имате асистент на разположение.

Съставки

подготовка

  1. Нарежете тава за печене или дъска за рязане с нанесена на хартия хартия. Ако е необходимо, запечатайте хартията с парче лента.
  2. Обелете бананите и ги нарежете на 1/2 инчови филийки.
  3. Разбийте шоколад за печене на парчета. В купа с микровълнова фурна добавете кокосово масло и микровълнова печка за 30 секунди. Разбъркайте и повтаряйте на интервали от 15 секунди, докато шоколадът се разтопи напълно и гладко.
  4. Работете бързо, поставете бананите върху зъбите на вилицата и ги спуснете в разтопения шоколад. Използвайте лъжица, за да излеете шоколад нагоре, докато не се покрие добре. Остържете дъното на вилицата отстрани на купата, за да отстраните излишния шоколад и използвайте друга вилка, за да плъзнете банановия парче върху подготвената тава. Леко натиснете ореха наполовина в шоколада на върха на банановия парче. Ако шоколадът започне да стане твърде дебел, повторете го, ако е необходимо.
  1. Охладете шоколадовите банани, докато шоколадът се втвърди, поне за един час. Сервирайте охладено. Всички шоколади, които не се ползват в рамките на 24 часа, трябва да бъдат замразени за съхранение в херметически затворен контейнер.

Вариации и замествания

Прочетете внимателно етикета, когато пазарувате за шоколад. Тази рецепта е разработена за полу-сладък шоколад за печене. Въпреки че някои марки полутвърди шоколадови чипове могат да бъдат заменени (тези без мляко в списъка на съставките), други видове шоколад за хляб, като горчиво, не могат.

Нагоре някои от бананите с орехи преди потапяне, за да променят външния вид на бонбоните.

Вместо орехови половинки могат да се използват половинки половинки.

Същата техника може да се използва за потапяне на различни други ядки или плодове; опитайте да потапяте пресни ягоди, ананас или фъстъци.

Съвети за готвене и сервиране

Отначало може да сте в състояние да потапяте бананите в разтопения шоколад. Но тъй като количеството на наличния шоколад намалява, ще трябва да наклоните контейнера и да накарате шоколада да се излее и да покрие ухапванията на бананите.

В този момент допълнителен чифт ръце може да бъде доста полезен.