Най-добрите протеинови барове за деца

Протеиновият бар може да осигури бързо и удобно хранене, но родителите често имат въпроси. Тези протеинови барове са подходящи за деца? С толкова много марки там, има ли нещо като здравословен избор? Кога е най-доброто време детето да яде протеинови храни?

Една протеинова лента е по-здрава от грандола, тъй като те са по-високи в калориите и, разбира се, протеини.

Това звучи като нещо хубаво, но тези барове могат да бъдат пълни с нездравословни мазнини и добавени захари, така че четенето на етикети е задължително. Разберете кога е подходящо време да стигнете до протеиновия бар с пинта и какво да търсите при пазаруване за един.

Протеин за деца: Кога и колко?

Консумирането на протеин е свързано с времето. Тъй като тялото не съхранява протеини, е от съществено значение да се разпространява прием през целия ден. Търсенето на протеини от тялото винаги се променя, затова е по-разумно да се ядат малки количества, тъй като денят отива заедно, вместо голяма част от храната. Децата имат по-високи изисквания към протеините в сравнение с възрастните, но като възрастни има твърде много. Изследване, публикувано през 2017 г., съобщава, че може да има връзка между приема на протеини и затлъстяването. Докато са необходими повече изследвания, целта трябва да бъде да се посрещнат нуждите, а не да се преодолеят.

За да поддържат растежа, децата трябва да ядат достатъчно количество протеини всеки ден.

10-годишно момче или момиче изисква 0,95 грама протеин на килограм телесно тегло, така че 80 лири деца биха искали около 35 грама на ден. Това означава, че 5 до 10 грама при хранене и закуски през целия ден могат лесно да задоволят протеиновите нужди.

Протеиновите барове могат да се пълнят, така че достигането за един е най-добре запазено за след физическа активност или за значителна закуска, когато храненето е дълго време.

Скубенето на едно 30 минути преди вечерята ще бъде сигурно, за да развали апетита на малкото.

Какво да търсите

Когато сте в магазина, потърсете протеинови барове с прости и разпознаваеми съставки. Когато е възможно, търсете марки, които използват цели хранителни съставки, вместо рафинирани захари и допълнителни протеинови прахове.

Бъдете нащрек за нездравословни хидрогенирани масла (известни още като транс мазнини) и не забравяйте, че тези барове не трябва да нарушават калорийния банков набор от цели от около 150 калории на порция. Проверете списъците със съставки за добавени захари като царевичен сироп, глюкоза, тръстикова захар и малцов сироп. Изберете бар, където тези видове подсладители напълно липсват или са ниско в списъка. По-долу са дадени някои примери за протеинови барове, подходящи за деца:

Самостоятелни протеинови барове

С няколко обикновени скоби за килера можете да разбиете домашна партида барове с 6 грама протеин на порция. Следващата комбо комбинация от кремообразно орехово масло, естествени подсладители, хрупкави ядки и сушени плодове със сигурност ще задоволят почти всяко дете.

Има няколко начина да направите тази рецепта алерген-приятелски. Заменете пшеничния зародиш с 1/4 чаша допълнително кафяво оризово зърно, за да направите тези барове без глутен; не забравяйте да използвате сертифициран без глутен зърнени култури и валцувани овес. За да се настанят алергиите с ядки, сменете маслото с масло от слънчогледово масло и пропуснете бадемите.

Хрупкави ядки с маслени боровинки

Прави 14 бара

  1. Напръскайте 9x13-инчова тава за готвене със спрей за готвене и оставете настрана.
  2. В малка тенджера комбинирайте мед, масло от ядки, кленов сироп, рапично масло, кафява захар и канела. Разбъркайте и гответе на средна температура, докато сместа просто започне да балон, около 3 до 5 минути.
  3. В голяма купа комбинирайте овес, оризово зърно, пшеничен зародиш, бадеми, сушени плодове и сол.
  4. Изсипете сместа от ядки с масло от овесена каша и разбъркайте внимателно с шпатула, докато се съчетаят добре.
  5. Трансфер до тава, покриване с пергаментна хартия и здраво притискане в чиния.
  6. Оставя се да се охлади напълно в хладилника, преди да се режат на квадрати или пръти.

> Източник:

> Beyerlein, A., Uusitalo, UM, Virtanen, S.M., et al. (2017). Приемът на енергия и белтъчини е свързан с риск от наднормено тегло на възраст 5,5 години: Резултатите от проучването TEDDY. Затлъстяването. Дой: 10.1002 / oby.21897