Скъпа джинджифил Омазнени круши

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 234

Мазнини - 0 грама

Карби - 48гр

Протеин - 14g

Общо време 35 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 4 (1 круша + 1/2 чаша кисело мляко)

Бракониерството е термин, който означава леко задушаване и бракониерството е чудесен начин да се запазят сезонните плодове. Течността за бракониерство е съставена от смес от вода, мед и джинджифил, която се свежда до имунната бустер.

Джинджифилът е общо средство за облекчаване на симптомите на гадене и храносмилателни заболявания, а пикантният вкус допълва сладостта на меда. Пчелите правят мед от нектара на цъфтящи растения, а видът на растението може да играе роля в цвета и антиоксидантното съдържание на меда.

По принцип медът е известно, че има антиоксидантни, антимикробни и успокояващи свойства и дори се използва като лекарство. Опитайте се да купите мед на местния пазар на земеделски производители, за да получите разнообразие, което е направено от растения, които са местни в района, в който живеете. Местният суров мед също може да играе роля в намаляването на алергиите.

Съставки

подготовка

1. В голяма тенджера, нагрявайте водата и меда, докато се стопли и медът се разтвори.

2. Добавете парчетата джинджифил.

3. Внимателно добавете крушите към течността и покрийте с кръг от пергаментова хартия с малък отвор, изрязан в центъра. За да направите пергатен кръг, вземете голям кръг или квадрат на пергаментна хартия и го сгънете в триъгълник. Задръжте точката, надвиснала над центъра на пота, която използвате, и отрежете излишната хартия, така че кръгът да се побира около диаметъра на гърне.

Изрежете дупка в центъра на пергаментния кръг, за да позволите някои пара да избягат при бракониерството.

4. Сипете крушите при много ниско вряло, докато се приготвят, за 15 до 25 минути.

5. Извадете от топлината и оставете крушите да се охладят в течността си.

6. За да направите киселото мляко: Разбъркайте заедно обикновеното кисело мляко, охладено крушово брашно и екстракт от ванилия.

7. Сервирайте крушите топла или на стайна температура с купичка лъжица кисело мляко.

Варианти и замествания на съставките

В допълнение към джинджифила, можете да добавите канела пръчка, черен пипер, ванилия боб, цели карамфил, или лимон кожа на бракониер течност. Всички те добавят допълнителен аромат и вкус, без добавяне на допълнителни калории.

За да променяте готовото ястие, поръсете с нарязани печени пекани на върха на киселото мляко за допълнителна доза от здравословна мазнина и протеини.

Съвети за готвене и сервиране

Използвайте твърди, почти недостатъчно узрели круши за тази рецепта. Това ще им помогне да запазят формата си, когато те кипнат в горещата брашно.

Имате ли допълнително брашно? Използвайте го, за да подсладите обикновеното кисело мляко или овесена каша, или разбъркайте няколко лъжици в горещия чай, за да добавите вкус и сладост.

Сладките круши се поднасят топли или на стайна температура с обикновен гръцко кисело мляко, подсладено с екстракт от брашно и ванилия.