Лесно балсамов винегрет

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 129

Мазнини - 14 гр

Carbs - 2g

Протеин - 0 грама

Общо време 10 мин
Подгответе 10 минути , гответе 0 мин
Сервизи 12 (по 2 T)

Това, което вие дрънкате върху салатата, е също толкова важно, колкото и зеленчуците, които поставяте в нея. Здравословните мазнини и други съединения, които се намират в маслините и зехтина, имат мощни противовъзпалителни свойства и осигуряват здрави мазнини в сърцето, които помагат при усвояването на хранителните вещества

Включването на малки количества растителни масла, като зехтин, в ежедневното ви готвене и подготовка на храната е идеален начин да се възползвате от предимствата, без да превишавате калориите.

Съставки

подготовка

  1. В буркан или друг херметически контейнер комбинирайте балсамов оцет, зехтин, лимонов сок, лимонова кора, мед, чесън, сол, черен пипер и сушени билки.
  2. Покрийте контейнера и разклатете добре, за да го съчетаете.
  3. Служи незабавно или съхранявайте в хладилника до една седмица.

Варианти и замествания на съставките

Когато правите домашно приготвени салатни превръзки, най-добре е да използвате екстра девствено зехтин . Екстра девствени сортове са с най-много вкус и също така са невероятно богати на клетъчно-защитни антиоксиданти.

За да промените вкусовете на дресинга, заменете балсамовия оцет с оризово вино или оцет от червено вино, но може да се наложи да докоснете повече мед, за да балансирате допълнителната киселинност. Също така експериментирайте с портокалов или лименен сок и коричка на мястото на лимона. Вместо сушени билки, една щипка от ситно нарязан магданоз или естрагон ще добави още едно измерение на вкуса към тази универсална салатна дресинга.

Съвети за готвене и сервиране

Хвърли тази дресинг с купчина пресни зеленчуци, някои прости зеленчуци или салата от макаронени изделия. Можете да го използвате и като марината за пилешко, свинско, говеждо или риба.

Тъй като няма консерванти, превръзката ще престане в хладилника. Когато сте готови за употреба, извадете дресинга от хладилника и го оставете да стои при стайна температура в продължение на 20 до 30 минути, след което се разклаща добре преди да сервира.