Как да използвате Bullet Journal, за да достигнете целите за здраве и фитнес

1 - Идеи за използването на тази тенденция за подобряване на здравето и благосъстоянието

yulkapopkova / Гети изображения

Търсите да влезете във форма, да ядете правилно, да отслабнете, да се почувствате по-добре - или всичко това? За помощ при постигането на вашите цели в областта на здравеопазването и фитнеса, опитайте се да запазите списанието за куршуми: учудващо забавен и лесен за използване, високо персонализиран подход за фина настройка на ежедневните си навици и дългосрочна промяна.

Частен плановик и частичен дневник, списанието за куршуми (разработено от дизайнера Райдър Карол) е система, която можете да използвате с всеки бележник и писалка.

С помощта на списанието за куршуми можете да проследите редица фактори, за които е известно, че оказват огромно въздействие върху здравето ви, включително диетата, тренировката, режима на сън и стреса.

Записването на ежедневните, седмичните и месечните постижения е крайъгълен камък на журналирането на куршуми. Има много начини да отбележите тези постижения - както и недостатъците си - и да проследявате напредъка си в постигането на целите си за здраве и фитнес.

Изследванията показват, че проследяването на усилията ви за извършване на здравословни промени може да ви създаде успех, когато става въпрос за проблеми като загуба на тегло. Не само полезен за поддържане на организирането и над целите ви, проследяването на напредъка ви също ви помага да останете мотивирани и да поддържате своя импулс.

2 - Първи стъпки с Bullet Journal

Кати Уонг

Що се отнася до доставките, тетрадка и писалка или молив са всичко, от което наистина се нуждаете, за да започнете списанието за куршуми. След като сте готови да започнете, има много блогове и уебсайтове, които могат да ви помогнат да настроите дневника си.

Такива ресурси предлагат много добра информация за основите на използването на дневника ви за куршуми, включително съвети как да извлечете максимума от индекса на списанието и други ключови елементи.

Преди да започнете, опитайте да търсите сайтове за социални медии като Instagram и Pinterest за идеи и вдъхновение за използването на списания с куршуми, за да постигнете целите си за здраве и фитнес.

Не забравяйте да се съсредоточите върху изграждането на списание за куршуми, което най-добре отговаря на вашите нужди и не се страхувайте да станете креативни с оформлението и дизайна.

3 - Настройване на вашите цели за здраве и фитнес

За всяка от трите области, опитайте да напишете един до три гола за месеца. Кати Уонг

Докато вървите в списанието за куршуми, отделете време, за да очертаете ясно целите си за здраве и фитнес. Бъдете конкретни: Насочвате ли се към бягство на половин маратон, стартирайте рутина за медитация, намалете размера на дънките?

В някои случаи журналистите се опитват да получат по-добър контрол върху хроничен здравен проблем. Други се съсредоточават върху подобряването на диетата си, като например постепенно премахване на преработените храни или намаляване на захарта.

Едно страхотно предимство за водене на списанието за куршуми: можете да зададете целите си ежедневно, седмично, месечно и дори годишно. Този подход на много нива ви помага да разрушите целите си в управляеми парчета, докато работите за дългосрочен успех.

4 - Създаване на дневник за упражнения

Попълнете броя на повторенията и наборите. Кати Уонг

Упражнените дневници могат да приемат различни форми, като например седмичен календар, който очертава физическата ви активност за всеки ден. Можете също така да нулирате определени видове тренировки.

Можете например да обмислите създаването на диаграма, която да проследява рутинната ви тренировка за сила , включително запис на всяко упражнение, което подробно представя броя на повторенията, извършени във всеки набор.

5 - Поддържане на хранителен дневник

Кати Уонг

В проучване, публикувано в Американския вестник за превантивна медицина през 2008 г., учените установиха, че воденето на дневник за храна може да удвои загубата на тегло.

Докато следите дневния прием на храна, използвайте дневника за куршуми, за да отглеждате здравословни навици (като например записвате броя на порциите, които сте яли, или количеството вода, което сте консумирали всеки ден).

След като прегледате дневника си всеки ден или седмица, добавете бележки, които ще ви помогнат да настроите добре храненето си. Отбележете рецепти, които сте харесали, и стратегии, които сте опитвали или бихте искали да опитате.

6 - Създаване на месечно предизвикателство

Кати Уонг

Независимо дали се стремите да управлявате първите си 5K, напреднете с практиката си на йога или правите 30-дневен клякам или предизвикателство, опитайте да начертаете стъпките, които трябва да предприемете, за да постигнете целта си.

7 - Мониторинг на хронично състояние

Устройство за проследяване на симптомите на киселини. Кати Уонг

През последните години журналистите с куршуми станаха популярни сред хората със здравословни проблеми, включително киселини в стомаха, синдром на раздразнените черва (IBS), безсъние, мигрена, артрит и болки в гърба.

Ако се занимавате с хронично състояние, опитайте да използвате дневника за куршуми, за да регистрирате ежедневните си дейности, симптомите, приема на храна и употребата на медикаменти.

Преглеждането на този журнал може да ви помогне да откриете задействащи устройства за възбуждане, което в крайна сметка ви дава по-голям контрол върху състоянието ви. Споделянето на тези записи с Вашия лекар може също така да спомогне за повишаване на качеството на вашето здравеопазване.

8 - Habit Tracker: Интелигентен и лесен инструмент за по-добро здраве

Поставете целите от месечния си списък в навигатор за навиците. Цифрите показват броя на дните в месеца. Кати Уонг

Ако се стремите към по-добро здраве и фитнес, навикът за проследяване може да бъде една от най-полезните функции в дневника ви. Типично организирана в диаграма, тя ви позволява да проследявате множество навици на едно място.

Когато създавате своя навик за проследяване, помислете за здравословните промени, които се чувстват най-неотложни за вас. Те могат да включват промени в диетата ви (като хранене на зеленчуци при всяко хранене), режима на упражняване (като например удряне на 10 000 стъпки на ден), план за управление на стреса (като медитация за 15 минути сутрин) и / цялостна самооценка (като например напускане за лягане на определен час всяка вечер).

Много журналисти от куршуми също проследяват здравословни навици, като приемането на добавки, минимизирането на нощното време на екрана и ограничаването на консумацията на кофеин.

Чрез маркирането на задачите, които сте изпълнили всеки ден, лесно можете да видите къде постигате напредък и къде трябва да положите допълнителни усилия. След като определена здравословна промяна се превърне в естествена част от вашето рутинно, опитайте се да я замените с нов елемент в навигационния ви навик.

9 - Повече идеи за Bullet Journal за достигане на вашите цели за здраве и фитнес

Вашият дневник не просто трябва да си регистрирате симптомите. Използвайте го, за да видите модели, мотивирайте се да опитате нови стратегии за самоподдържане или дори да изразявате неудовлетворението си. Кати Уонг

Когато съхранявате списания за куршуми, имайте предвид, че основната цел е работата ви да работи за вас. Много пъти това означава, че гледаме отвъд основите на диетата и упражненията и усъвършенстваме това, което е най-лично смислено. Например можете да опитате да четете списъци с вдъхновяващи книги, да четете, да правите нови места за екскурзия или да правите здравословни десерти.

Колкото по-добре е дневникът ви да отразява уникалния Ви дух и личност, толкова по-близо ще постигнете целите си за здраве и фитнес и намирането на повече удовлетворение в ежедневието.

> Източник:

> Hollis JF, Gullion CM, Stevens VJ, et al. Отслабване по време на интензивната интервенционна фаза на Пробния за поддържане на загуба на тегло. Американски вестник за превантивна медицина. 2008; 35 (2): 118-126.